Samsung Galaxy S10 5G İnternet Hızı ile Göz Kamaştırıyor - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10 5G İnternet Hızı ile Göz Kamaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-18 17:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Galaxy S10 5G modelli akıllı cihaz dün itibariyle ABD'de 1300 dolar fiyat etiketi ile satışa sunuldu. Galaxy S10 5G'yi kutusundan çıkaran Verizon çalışanı George Koroneos, şu an için sadece sınırlı bölgelerde kullanıma sunulan 5G ağını test amacıyla kullandı. Koroneos tarafından yapılan hız testinde, Galaxy S10 5G modelli akıllı cihazın 1 Gbps seviyesinin üstüne çıkmayı başardığını görüyoruz. Konu ile alakalı Chicago kentinde yapılan bir diğer test esnasında ise Galaxy S10 5G bağlantısını kullanarak PUBG Mobile indirme işleminin yaklaşık sadece 23 saniye sürdüğü belirtiliyor. Bu da 5G teknolojisinin çok ciddi bire hızla işlemlerinizi gerçekleştirdiğini görüyoruz. Gelişmiş düzeyde teknolojisi ve kullanıcıların kusursuz bir internet erişimi yaşamasını sağlayan 5G teknolojisi çok yakında birçok alanda daha fazla faaliyet gösterecek. Şu an için yavaş bir seyirde yayılan 5G teknolojisi gelecek yıllar içerisinde çok daha fazla alanda aktif hale gelecek. 

Samsung Galaxy S10 5G, Note 7 Gibi Patladı!Samsung Galaxy S10 5G, Note 7 Gibi Patladı!

Galaxy S10 5G hızı 1 Gbps seviyesini geçti

Uzun süredir farklı markalar tarafından kullanılan ve dünyanın yeni yeni alışmakta olduğu 5G teknolojisi, Galaxy S10 5G modelli akıllı cihazda internet kullanımında yapılan hız testinde 5G, 1 Gbps seviyesini aşarak kullanıcıları şaşırtmayı başarmıştır. Operatörler tarafından yapılan testler sonucunda elde edilen veriler dudak uçuklatıyor seviyede olsa da, 5G teknolojisinin kullanılması için özellikle de kapsama alanı konusunda bir hayli daha yol kat edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Şöyle ki 5G teknolojisinin sunmuş olduğu kapsama alanı LTE'nin sunmuş olduğu kapsama alanından daha düşük seviyededir. Bu da son zamanlarda gözde teknolojisi hakkında akıllarda soru işareti oluşturmaktadır. 

Düşük frekanslar bina penetrasyonunda her zamankinden çok daha kaliteli bir performans sergiliyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse, T-Mobile’ın LTE ağı 600 MHz bandında çalışıyor. Fakat, Verizon 5G ağı 28 GHz, AT&T 5G ağı ise 39 GHz’i kullanıyor, bu sayede de hem menzil hem de bina içi kapsama alanının ilk etapta 5G için kullanıcıları zorlayacağını dile getirmek pek de yanlış olmayacaktır. Bunların yanı sıra aynı zamanda 5G teknolojisi şu an için sadece download yani indirme işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla kullanılıyor. Bu sebeple Galaxy S10 ya da piyasada bulunan farklı bir 5G teknolojili akıllı cep telefonu ile dosya yükleme işlemi yapmak istediğiniz anda LTE üzerinden işlem gerçekleştirebiliyorsunuz.

5G teknolojisi şu an için teknoloji dünyanın en merak edilen ve hatta geleceğin ağ tercihi olarak kullanılacak olan hızlı veri işleme sistemidir. Akıllı cihazlarda yavaş yavaş kullanılmaya başlanan 5G teknolojisi şu an için henüz kullanıma hazır bir halde değildir. Yavaş yavaş yayılmaya başlayan 5G teknolojisinin gelecek zamanda birçok akıllı cihazda kullanılması bekleniyor. Bunun için biraz daha beklememiz gerektiğini düşünsek de, 5G teknolojisinin kullanıldığı akıllı cihazlar internet ortamında oldukça hızlı bir şekilde gezinmenize ve çeşitli verileri daha hızlı bir şekilde indirmenize imkan tanıyacaktır. 



PAYLAŞ