Samsung Galaxy S serisi için bir sensörden vazgeçti - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S serisi için bir sensörden vazgeçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 21:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un ortaya çıkan bazı bilgilere göre yeni nesil amiral gemisi Galaxy S serisinde Time-Of-Flight sensörlerini kullanmayacak. Ancak şirketin bu teknolojiden umudunu kesmediği de belirtiliyor. Samsung Galaxy Note 20 sonrasında akıllı telefon pazarında gözler Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy S modeline çevrilmiş durumda. Ortaya çıkan bilgilere göre ise Güney Koreli marka, yeni nesil amiral gemisinin kamera teknolojisiyle alakalı bazı önemli kararlar da almaya başladı. Güney Kore’de yayın da bulunan The Elec internet sitesine konuşan kaynaklar, Galaxy S20 Plus ve S20 Ultra’da yer alan Time-of-Flight (ToF) sensörlerinin yeni Galaxy S serisinde kullanılmayacağını belirtti.

Bu söz konusu sensör, kızılötesi ışıklar kullanarak bir nesnenin ne kadar uzakta olduğunu ölçebiliyor. Portre fotoğraflarda bulanıklık efektini etkinleştiriyor ve artırılmış gerçeklik renderları da elde edilmesini sağlıyor.

Samsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacakSamsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacak

Yeni Galaxy S serisinde ToF sensörü olmayacak

ToF sensörünün gelecek Galaxy S serisinde kullanılmayacak olmasının sebebi olarak iki düşünce bulunuyor. Bunlardan birisi Samsung’un Apple ile rekabet için çok geride olduğunu düşünmesi ve ikincisi ise müşterilerin kullanmasını sağlayacak ilginç artırılmış gerçeklik deneyiminin olmaması. Fakat şirketin S serisinde kullanmayacak olacağı bu teknolojiyi tamamen bırakmış olduğu anlamına da gelmiyor. Samsung, kendi yarı iletken mühendislerinden gelecekteki akıllı telefonlarda kullanmak üzere gelişmiş ToF sensörü üretmelerini istedi.

Samsung’un ToF sensörünü gelecek olan Galaxy S serisinde kullanmaması büyük bir sürpriz olmayacak. Şirket son sunmuş olduğu Note 20 cihazlarda da ToF sensörünü sunmamıştı. Hem Samsung, hem de Apple, ToF sensörlerini Sony’den almalarına rağmen Samsung’un geriye düşmesinin sebebi, Apple’ın LİDAR ile iş birliği yapıp direct sensörler kullanması oldu. Samsung ise yarısı kadar menzile sahip olan Sony’den indirect sensörleri kullanıyor. ToF sensörleri bulunmayan akıllı telefonlar, portre bulanıklık efektleri ekleyebiliyorlar ve artırılmış gerçeklik özellikleri sunabiliyorlar.


Samsung güçlerini AMD ve ARM ile birleştiriyorSamsung güçlerini AMD ve ARM ile birleştiriyor
Samsung evde deneme fırsatını başlatıyorSamsung evde deneme fırsatını başlatıyor

PAYLAŞ