Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G'nin şaşırtan DXOMARK puanı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G'nin şaşırtan DXOMARK puanı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 20:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un son amiral gemisi nitelikli telefonu Galaxy Note20 Ultra 5G, DXOMARK testlerine tabi tutuldu. Bu testten 121 puan almayı başaran amiral gemisi, genel olarak test boyunca oldukça etkileyici bir performans sergileyerek aldığı puanın hakkını verdi. Samsung geçtiğimiz Ağustos ayında Galaxy Note20 Ultra 5G modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Amiral gemisi sınıfının tam olarak karşılığını vermeyi başaran bu cihaz 12 GB RAM'e, AMOLED ekrana ve 120 Hz ekran tazeleme oranına sahip. Esas haber değeri olan kısımlardan bir diğer ise ürünün diğer modellere göre kamera kısmında çeşitli özellikler sunuyor olmasıdır. Örneğin Note20 Ultra 5G modelinde, Galaxy S20 Ultra'da bulunan Time-of-Flight (ToF) sensör yer almıyor ve Note20 Ultra modeline göre ise bazı farklılıkları bulunuyor.

Galaxy Note20 Ultra 5G DXOMARK test sonuçları oldukça başarılı

Galaxy Note 20 vs.Galaxy Note 20 Ultra: 3700 TL fark gerçekten değer mi?Galaxy Note 20 vs.Galaxy Note 20 Ultra: 3700 TL fark gerçekten değer mi?

DXOMARK test sonuçlarına göre 121 puan almayı başaran Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, oldukça etkileyici bir performans ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. DXOMARK kamera sıralamasında Xiaomi Mi CC Pro Premium ve Huawei Mate 30 Pro ile üst sıralarda yer alıyor. Ürünün bir diğer modeli Galaxy S20 Ultra ise 122 puan almayı başarmıştı. Fotoğraf tarafında testler sonucunda 130 puan almayı başaran Note20 Ultra 5G; renk, hızı otomatik odaklanma ve doğru pozlamada oldukça iyi bir performans sergilemeyi başardı.

Samsung'un bu yeni ve ses getiren amiral gemisinin ana kamerası, DXOMARK değerlendirmesine göre birçok koşulda oldukça etkileyici pozlamalar sunuyor. Telefoto lens ile ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde, uzun menzilde oldukça etkileyici sonuçlar elde edildiği, iç ve dış çekimlerde ise detayların son derece başarılı bir şekilde yakalandığı aktarıldı. Yapılan tüm yakın çekimlerde rengin ve pozlamanın iyi olduğu dile getirilirken orta menzil çekimlerde doku kaybı gibi bazı sorunlarında yaşandığı da belirtildi. Bunlara ek olarak ultra geniş açılı kameranın ve portre modunun da oldukça iyi iş çıkardığı ifade edildi.

Cihazın video tarafında nasıl bir performans sergilediğine gelecek olursak video hedef pozlamanın oldukça iyi olduğu belirtildi. Video hedef pozlamada iPhone 11 Pro Max ile kafa kafaya olduğu ancak düşük dışıkta Apple cihazların biraz daha parlak olduğu ifade edildi. Ayrıca Note20 Ultra, düşük ışıkta S20 Ultra ve Mi 10 Ultra'ya göre daha karanlıktı. Sonuç olarak ise Galaxy Note20 Ultra 5G'nin görüntü kalitesi, bazı eksikliklere rağmen testten geçer not almayı başardı. Cihaz testten başarılı bir şekilde ayrılmış olsa da hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar ile kısıtlıdır. 


Huawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacakHuawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacak
Galaxy Note 20 Enterprise Edition versiyonu tanıtıldıGalaxy Note 20 Enterprise Edition versiyonu tanıtıldı
Galaxy Note 20 Ultra ve Tab S7 modellerinde yeşil ekran sorunu can sıkıyorGalaxy Note 20 Ultra ve Tab S7 modellerinde yeşil ekran sorunu can sıkıyor

PAYLAŞ