Samsung Galaxy Note 9 ile Herkül’ün gücüne güç katacak - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 9 ile Herkül’ün gücüne güç katacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Samsung, heykeltıraş ve fotoğraf sanatçısı Emre Yusufi’yle yaptığı iş birliği sayesinde, Herkül’e özçekim yaptırdı.

Samsung’un bu yıl çıkardığı son amiral gemisi ve Note üyesi olan Galaxy Note 9 ile teknoloji dünyasında adından söz ettirmeyi başardı. Samsung, ilk etapta Şubat ayında S serisi ile çıkış yapsa da S9 modellerinde beklediğini bulamadı. Bu nedenle Note 9’a daha çok ağırlık verdi diyebiliriz. Son olarak teknoloji devi ile heykeltıraş ve fotoğraf sanatçısı Emre Yusufi arasında bir iş birliğine imza atıldığı açıklandı. 2010 yılından beri sanat dünyasının içerisinde olan Emre Yusufi, İtalya’da da kendisinden söz ettiren bir isim. Emre Yusufi, aynı zamanda Herkül heykelleri ile de adından söz ettiren bir sanatçı ve bu iş birliği kapsamında,  “Divine Selfie” adıyla özçekim yapan Herkül heykelini sanat dünyasına sundu.

Galaxy Note 9 ile özçekim yapan Herkül heykeli, Contemporary İstanbul’da sergilenecek

Sanatçı Emre Yusufi, Galaxy Note 9’un S Pen’inden faydalanarak, çekim yapan Herkül’ün, yarı insan oluşunun dünyevi zevklerle tadını çıkardığı, hayat hikayesini anlatıyor. Herkül’ün özçekim yaptığı heykelleri, Contemporary İstanbul’da sanat izleyicisi kitlesi ile buluşacak.

Emre Yusufi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında Galaxy Note 9‘un tanıtımda gücü sahiplenmesi nedeniyle, gücü simgeleyen yarı bir Tanrı’yı, cihazla bir araya getirdiğini ifade ediyor ve sözlerine şöyle devam ediyor; “Geçen sene yaptığım heykelde gördük ki heykeli insanlarla etkileşime sokacak bir poz çalışıldığında insanlar ona ayak uyduruyor ve birlikte fotoğraf çektiriyor. Kafasını yumruğun önüne koyuyor ya da aynen Herkül gibi onlar da kameraya karşı yumruklarını gösteriyor. Fakat asıl olan bir şey var ki günümüz dünyasında ne yaparsan yap, neyi deneyimlersen deneyimle onu kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmadan geçmeme durumu var... Geçen yılın en çok fotoğraf paylaşılan işi altın eldivenli Herkül'dü. İnsanlar onunla fotoğraf çektirme yarışına girmişti. Ben de bu duygudan yola çıkarak, madem fotoğraf çektirmek bu kadar önemli, fotoğrafın en iyi açısı heykelin kendisinde olsun dedim. Onunla fotoğraf çektireceksen onun kamerasıyla çektir. O fotoğrafı paylaşacaksan onun sosyal medya hesabından repost et.”

 





PAYLAŞ