Samsung Galaxy Note 9 Android Pie Arayüzü Gözüktü - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 9 Android Pie Arayüzü Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 19:36:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Google’ın en son sürüm işletim sistemi Android 9.0 ile Pie sürümü oluyor. Birçok telefon üreticisi amiral gemisi modellerine yeni güncellemeyi sunmaya hazırlanırken şimdi ise Samsung’un Galaxy Note 9 serisi için önemli gelişmeler ortaya çıktı. Şirketin Pie 9.0 sürümü üzerinde gelişmeleri sürdüğü biliniyordu. Ancak şimdi sızan içerikler ile beraber Galaxy Note 9’un Android 9.0 ile kavuşacağı arayüz detayları ortaya çıkmış oldu. XDA Developers tarafından elde edilen bilgiler kapsamında Android Pie kurulumu ile beraber Samsung Experience 10 arayüzünün neler sunacağıda belli olmuş oldu. Birçok büyük yeniliğe sahip olarak gelen Samsung Experience 10’un arayüz detay ve yeniliklerine gelin bakalım.

Samsung Galaxy Note 9, Android 9.0 Arayüzü

Samsung Galaxy Note 9 İçin Yeni Renk Seçeneği GeliyorSamsung Galaxy Note 9 İçin Yeni Renk Seçeneği Geliyor

Galaxy Note 9’a gelecek Android Pie ile beraber tıpkı Galaxy S9 serisinde olduğu gibi transparan ve koyu tema detaylarını görüyoruz. Bildirim gölgelerinin de yer aldığı bu arayüzde geçiş ve ayarlar menüsü üzerinde çeşitli güncellemeler yer alıyor. Bu yazılımın henüz geliştirme aşamasında olduğu bilinse de Samsung’un yeni güncelleme ile alakalı neler kullanacağına dair birçok fikir yer alıyor. Bu noktada yenilenen ayarlar uygulaması siyah tema üzerine beyaz seçeneklerden oluşuyor. Bu durum gece ise griye dönüş yapıyor.

Diğer yandan yeni Experience 10 ile beraber rehber ve mesajlar gibi temel uygulamalarda tamamen yenilenmiş olarak geliyor. Kamera uygulaması ekranın alt bölümünde artık çeşitli kamera modlarına sahip olarak yer alıyor. Bixby ve AR Emoji ise üst bölüme taşınmış durumda. Kamera arayüz tarafında ise Galaxy A7 benzeri bir tasarım kullanıcıları karşılayacak. Bir sahneye yakınlaştırma yapmak istediğiniz zaman telefotoya geçiş yapabileceğiniz kısayol tuşu arayüze eklenmiş durumda. AR Emoji teknolojisinin geliştirildiğine dair iddialarda yer alıyor ancak bu durum netleşmiş değil.

Yeni arayüz ve güncellemenin henüz bir beta programı kapsamına girmesi beklenmiyor. Samsung geçtiğimiz yıl Oreo Beta sürecini başlatmış ancak tam anlamıyla bir verim sağlayamamıştı. Birçok sorun ortaya çıkmış ve resmi yayın ile beraber düzeltilmişti. Birçok kullanıcının zaman zaman şikayetçi olduğu Samsung arayüzü bakalım güncellemeler ile beraber neler sunacak göreceğiz.




Samsung Galaxy Note 9 ile Herkül’ün gücüne güç katacakSamsung Galaxy Note 9 ile Herkül’ün gücüne güç katacak

PAYLAŞ