Samsung Galaxy Note 7 Patlamalarının Samsnug'a Maliyeti Ne kadar? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 7 Patlamalarının Samsnug'a Maliyeti Ne kadar?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-07 08:44:39
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7'lerde yaşanan olumsuzluk nedeniyle, satışların durdurulması ve satılan telefonların geri çağırması, şirketi büyük oranda zarara soktu.

Samsung Galaxy Note serisinin 7.sinde yaşanan problem nedeniyle  Samsung satışa sunula bütün telefonları geri toplama kararı aldı. Fakat bu karar şirketin başını maddi anlamda oldukça zarara sokacak. Samsung Galaxy Note 7'nin bataryasında oluşan problem sebebiyle, bazı kullanıcıların telefonları patladı. Bu durum karşısında hemen harekete geçen Samsung, telefonları toplama kararı aldı ve bu durumda şirketin uğrayacağı zarar 1.4 milyar dolar olacak. Başarılı satış rakamlarına ulaşmışken, bu durum hem Samsung'u hem de kullanıcılarını üzen bir durum oldu.

Samsung'un yeni gözdesi Galaxy Note 7'de geçtiğimiz haftalarda yaşanan problem nedeniyle satışlar durduruldu. Bu durum, Samsung için kritik günlerin başladığının da göstergesi oldu. Satışların durdurulduğu gibi, satılan Note 7'lerde geri istendi. Bu durumun şirketi uğratacağı zararın 1.4 milyar dolar olacağını gösteriyor. Reuters'dan elde edilen bilgilere göre, modelin 3 milyon sattığı anlaşıldı.  Bu rakama bakıldığında da Note 7'nin satış anlamında ciddi bir başarıya ulaştığını görüyoruz. Çünkü, Samsung modelin üretimiyle ilgili verdiği talimatta ayda 3 milyon adet üretilmesini istemişti. Fakat şimdi satışa sunulan cihazlarla beraber yaklaşık 2.5 milyon cihazın geri çağrıldığı söylendi.  Konuyla alakalı Samsung mobil bölüm başkanı Koh Dong açıklamasında tam bir sayı vermesede, 'Yürek parçalayan bir miktar' ifadesini kullanmıştı. Şimdi ise Credit Suisse Group AG, Daishin Securities Co ve Pelham Smithers Associates tarafından yapılan analize göre, resmi olarak açıklanmayan bu miktarın yaklaşık 1 milyar dolar olduğu öğrenildi.

1 milyar dolar ciddi bir zarar olarak görülse de, şirket Note 7 sayesinde 20.6 milyar dolar kazanmayı bekliyordu. Durum böyle olunca şirketin girdiği zararın aslında çok da büyük olmadığını söylemek mümkün.  Samsung tarafından yapılan açıklamalarda, bu durumun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ve böyle bir probleme karşılaşmayı beklemediklerini, daha önce de karşılaşmadıklarını dile getiriyorlar. Tahminlere göre yaşanan problem, ilk üretilen telefonlarda. Fakat durum ne olursa olsun, iPhone 7'nin çıkmasına yakın yaşanan bu olumsuzluk, şirketin moralini yerle bir etti.

 





PAYLAŞ