Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge+'ın Tüm Özellikleri - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge+'ın Tüm Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-14 11:30:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Samsung, yepyeni telefonları Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus'ı tanıttı. Herkesin bildiği üzere akıllı telefon piyasasında Apple ile büyük bir rekabet içinde olan Samsung, phablet olarak adlandırılan ne telefon ne de tablet olarak tanımlanan boyutlardaki 2 yeni telefonunu piyasaya sürecek. Telefonların Türkiye'de 21 Ağustos tarihinde satışına başlanması bekleniyor. 

Note modelinin piyasada fazlasıyla ilgi görmesiyle birlikte Samsung, Note'un tasarımını baştan aşağı yeniledi. Samsung, bir diğer amiral gemisi akıllı telefonu S6'nın Edge modelini geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Edge modelinin ekran boyutunun küçüklüğünden şikayet edenler için Edge Plus, artık daha büyük ekran boyutuna kavuştu. 

Samsung'un iki yeni telefonu, aşağıdaki özelliklerle beraber geliyor;

Samsung Galaxy Note 5

ilk olarak Note 5'in baştan aşağı yepyeni bir tasarıma kavuştuğunu söyleyelim. Donanımsal olarak performansı oldukça arttırılan telefonda, not alırken büyük kolaylık sağlayan S-Pen daha da geliştirilmiş durumda. Telefonun ön ve arka kısımlarında kırılmayı önlemek için Gorilla Glass 4 koruması mevcut. 

Galaxy Note 5, birçok teknolojik özelliği kullanıcılara bir arada sunuyor. Android'in son sürümü 5.1 ile birlikte sunulacak olan cihazda kablosuz şarj özelliği de mevcut. Note 5 şarjını kablosuz olarak doldurması 120 dakika sürüyor. 5.7 inç boyutundaki büyük ekran 2560x1440 piksel çözünürlüğü destekliyor. 64 bit, 8 çekirdekli Exynos 7420 (2.1 GHz 4 çekirdek + 1.5 GHz 4 Çekirdek) işlemciyle donatılan cihazda, 4 GB RAM kullanılmış. Bu özelliklerle birlikte kullanıcılara kusursuz bir performans sunulabileceğini söylemek gerek. 32, 64 ve 128 GB dahili hafıza seçenekleriyle gelecek olan telefonda siyah, beyaz, altın ve gümüş olmak üzere dört renk seçeneği mevcut. 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

S6 Edge Plus, kavisli ekranı ve Note 5'teki gibi 2560x1140 piksel çözünürlüğüyle kullanıcılara yüksek kaliteli bir görüntü sunacak. Boyutları neredeyse Note 5 ile aynı olan S6 Edge Plus, donanım özellikleriyle de oldukça performanslı bir cihaz. Donanım özellikler Note 5 ile aynı olan telefonun tek farkının kavisli ekranı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Note 5'te bulunan not alma kalemi S-Pen, S6 Edge Plus ta bulunmuyor. Android 5.1 sürümüyle sunulan cihaz 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemciye ve 4 GB RAM'e sahip.

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Samsung tarafından henüz resmi bir fiyat açıklaması yapılmadı. Ancak cihazların fiyatları konusunda tahmin yürütebiliriz. Güncel Dolar kuru ve diğer değişkenleri göz önüne aldığımızda Türkiye'de Galaxy Note 5'in fiyatı 2750 - 3000 TL aralığında, Galaxy S6 edge+'ın fiyatının ise 3100 - 3300 TL fiyat aralığında olacağını düşünüyoruz.

Son olarak Samsung her iki amiral gemisi modeli için resmi tanıtım videolarını yayınladı. Bu videoları aşağıdan izleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note5 Tanıtım Videosu

Samsung Galaxy S6 edge+ Tanıtım Videosu





PAYLAŞ