Samsung Galaxy Note 20 ile profesyonellik çıtası yükseliyor - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 20 ile profesyonellik çıtası yükseliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 18:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung’un en güçlü amiral gemisi modeli Galaxy Note 20 Ultra’nın kardeşi Samsung Galaxy Note 20, göz alıcı tasarımı ve güçlü performansı ile yılın en beğenilen Android cihazlarından birisi olmayı başarıyor. Sizlere bu içeriğimizde Galaxy Note 20 serisinin sunduğu tüm özelliklere yakından bakacağız. Samsung’un henüz geçtiğimiz aylarda resmi olarak lanse ettiği Galaxy Note ailesinin yeni üyesi Galaxy Note 20, hem şık hem de güçlü bir yapı ile gelerek oldukça dikkat çekiyor. Video çözünürlüğü noktasında beklentileri en yükseğe çıkartan bu modelin S Pen tarafında yapılan yenilikler de oldukça önemli seviyede artmış durumda.

Galaxy Note 20 Ultra modeli daha gelişmiş detaylara sahip olsa da, Galaxy Note 20 modeli de oldukça güçlü yapısı ile dikkatleri çekiyor. Galaxy Note 20 modeli Android 10 yüklü olarak geliyor ve Mistik Yeşil, Mistik Bronz ve Mistik Gri olarak üç farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Cihazın performans ve kamera yetenekleri ise bir hayli dikkat çekiyor. Galaxy Note 20 modelinin ön tarafında Gorilla Glass 5 koruması bulunuyor. Arka tarafta Glastic olarak adlandırılan plastik bir yüzey bulunuyor. Parmak izi göstermeyen bu yüzey oldukça sevilirken, telefonun sol tarafında herhangi bir tuş bulunmuyor.

Samsung Galaxy S21 ve Galaxy S21 Plus pil kapasiteleri belli olduSamsung Galaxy S21 ve Galaxy S21 Plus pil kapasiteleri belli oldu

Samsung Galaxy Note 20 özellikleri ve detayları

Samsung Galaxy Note 20  cihazında oldukça beğenilen Super AMOLED bir ekran paneli bulunuyor. Note 20 Ultra’nın sunmuş olduğu ekran deneyimi daha iyi olsa da, bu cihazda oldukça başarılı bir ekran sunmayı başarıyor. Düz ve parlak bir ekranın tercih edildiği bu model sunduğu renkler, keskinlik ve parlaklık değerleri ile piyasadaki en iyi ekranlardan birisi olmayı başarıyor. Netflix ve YouTube üzerinden destekli olan HDR10+ teknolojisine de sahip olan bu cihaz, 60 Hz ekran yenilemesine destek veriyor.

Performans

Samsung Galaxy Note 20 cihazı sadece kamera ve tasarımı ile değil performansı ile de ön plana çıkıyor. Cihaz içinde Türkiye versiyonunda Exynos 990 işlemcisi bulunuyor. Bazı pazarlarda ise model Snapdragon 865+ ile geliyor. PUBG Mobile ve Call of Duty: Mobile gibi oyunları en üst seviyede ve tam parlaklıkta rahat bir şekilde oynatabilen cihaz üst seviye bir performans sergileyebiliyor. Cihaz Geekbench 5 testinde tekli çekirdek performansında 899, çoklu çekirdek performansında ise 2638 puan almayı başarıyor. Model sahip olduğu pil performansı ile ise bir günü rahat bir şekilde çıkartabiliyor.

Diğer yandan modelin sahip olduğu S Pen desteği, üst seviye yetenekler ile geliyor. Yenilenen S Pen el yazılarını bir dijital metine dönüştürebiliyor. Bu sayede notlar daha okunabilir bir metine dönüşmüş oluyor. Bir önce ki S Pen modele göre daha akıcı bir deneyim sunan bu model uzaktan kontrol özelliğine de sahip durumda. Bu özellik ile uygulamaları kullanmak daha kolay hale geliyor.


Android 11 alacak Samsung akıllı telefon modelleri belli olduAndroid 11 alacak Samsung akıllı telefon modelleri belli oldu
Samsung ve LG, Huawei için ekran paneli üretmeyecekSamsung ve LG, Huawei için ekran paneli üretmeyecek

PAYLAŞ