Samsung, Galaxy Note 20 için daha gelişmiş bir işlemci üretebilir - Haberler - indir.com

Samsung, Galaxy Note 20 için daha gelişmiş bir işlemci üretebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Exynos 990 işlemci yongasıyla 865 yongası arasında performans farklı olduğuna yönelik şikayetlerle gündeme gelen Samgun, Galaxy Note 20 modeli için daha gelişmiş bir işlemci geliştiriyor.

Uzun yıllardır Galaxy S ve Galaxy Note serisi akıllı telefonlarında aynı işlemcileri kullanan Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Galaxy S20 serisi için iki farklı işlemciyle gündeme gelmişti. Ve bildiğiniz gibi global pazarda ABD’de Snapdragon 865 yongasını kullanan diğer pazarlardaki cihazlarını Exynos 990 işlemci yongasıyla donatıyor.

Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?

Şirketin bu hamlesi yıllardır pek çok kullanıcı tarafından eleştirilse de, amiral gemisi cihazlara ödenen rakamların artmasıyla birlikte şikayetlerin seviyesi de yükseldi. Exynos işlemci yongası her ne kadar başarılı olsa da, bu yongasının amiral gemisi segmentinde Qualcomm’a göre daha zayıf olduğu bir gerçek. Yüksek güç tüketimine neden olması ve daha düşük performans sunmasıyla kullanıcıların canını sıkan işlemci yongası nedeniyle satışlarını düşürmek istemeyen Samsung’un ise Galaxy Note 20 serisi için kullanıcılarının şikayetlerine çözüm sunabilecek yeni bir işlemci yongasıyla kullanıcılarının karşısına çıkacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy Note 20 serisiyle ilgili yeni bilgiler

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Exynos 990 işlemci yongasıyla beklediği başarıyı yakalayamayan Samsung, piyasaya yeni süreceği Galaxy Note 20 modelinde Exynos 992 işlemci yongasını kullanacak. Bir süredir bu yonga üzerindeki çalışmalarına devam ettiği bilinen şirketin bu yonga setini Exynos 990’nın gelişmiş bir versiyonu olarak piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirketin Exynos 992 yongasını 6nm mimarisi üzerine inşa ettiği biliniyor.


Samsung Galaxy A21s'in teknik özellikleri gün yüzüne çıktıSamsung Galaxy A21s'in teknik özellikleri gün yüzüne çıktı
Samsung’un pop-up kameralı ilk telefonuSamsung’un pop-up kameralı ilk telefonu

PAYLAŞ