Samsung Galaxy Note 10'da 5G Desteği - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 10'da 5G Desteği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 17:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yüksek hızlı internet teknolojisi olarak hayatımıza giren 5G desteği, uzun süredir kullanıcılarına sunulmak üzere geniş bir alt yapı üzerinde çalışılıyordu. Daha yeni yeni yayılmaya başlayan 5G desteği henüz dünyanın her yerinde kullanılmıyor. Henüz 5G'yi destekleyen alt yapı her yerde mevcut olmadığı için şu an belirli bölgelerde kullanıma sunulmuştur. Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un bir kaç ay sonra tanıtması beklenen amiral gemi modelli akıllı cihazı Note, ki tahminen Note 10 modelli akıllı cihaz, son zamanların en popüler konusu 5G desteğine ayak uydurması bekleniyor. Note serisinin yeni çıkacak ürününün 5G desteğine sahip olacağı bilgisi, ABD'deki operatörlerden Verizon CEO'su tarafından verildi. Son teknoloji doğrultusunda üretilen akıllı cihazın 5G desteği ile geliyor olması en önemli özellikler arasındadır. Cihazlar 5G desteği ile çok daha hızlı gezinme imkanı sunmaktadır. 

5G desteğini ABD üzerinden kullanıcıları ile buluşturmayı başaran operatörlerden biri olan Verizon'un CEO'su Hans Vestberg tarafından yapılan açıklama sayesinde doğrulanmış olup aynı zamanda Samsung Galaxy Note 10, yani adını şu an için bu şekilde tahmin ettiğimiz cihaz, 5G desteği ile kullanıcılarının karşına çıkmaya hazırlanıyor. Cihazın bunun yanı sıra aynı zamanda birbirinden farklı özellikleri de kullanıcıların dikkatini çekecektir. 4G teknolojisinin geliştirilmesi ile ortaya çıkan 5G teknolojisi yavaş yavaş yaygınlaşmayı ve akıllı cihazlarda yerini almayı başarmıştır. 

Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!

Samsung'un yeni cihazı 5G ile geliyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Note serisinin devam niteliğindeki akıllı cihazın 5G teknolojisi ile geliyor olması hiç şaşılacak bir durum değildir. Şirketin son derece fonksiyonel olan ve neredeyse her işi başarabilen akıllı cihaz serisi Note, şirketin yapabildiği düzeyde elbette ki 5G desteği ile gelecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda daha önce ortaya çıkan bilgilere baktığımız taktirde şirketin, gelecek yaz ayları içerisinde 5G destekli akıllı cihaz üreteceği konusunda çeşitli bilgiler mevcuttu. Verizon'da CEO'luk görevini yürüten Hans Vestberg tarafından Çarşamba günü açıklanan birinci çeyrek mali rapor paylaşımında söz konusu 5G desteği sırasında, CEO tarafından yakın zamanda gelecek olan Note modelinin Verizon ağında 5G desteğine sahip olacağının bilgisi de verildi. Bunun yanı sıra aynı zamanda Verizon CEO'su LG markalı akıllı cihazdan da bahsetti, söz konusu bu model ise, LG V50 ThinQ'dur. 

Son zamanların en popüler konusu olan 5G desteğinin ülkemizde altyapı olarak ne kadar süre içerisinde olgunlaşacağı hakkında henüz bir bilgi mevcut değildir. 5G teknolojisi şu an için Amerika'da dahi çok az miktarda alanlarda sunuluyor ve bu 5G hızları da teorik limitlere erişemiyor. 5G desteğinin yaygınlaşması için ciddi bir alt yapı ve son derece güçlü baz istasyonları gerekiyor. Bunun için ilk olarak operatörlerin işe koyulması ve baz istasyonlarına ciddi yatırımlar yaparak gelişim göstermeye odaklanmalılar. Yakın zamanda 5G teknolojisinin ülkemizde de yaygınlaşması bekleniyor. Samsung'un yeni cihazı Note'un şimdiden heyecanla beklendiğini de söylemeden geçmeyelim.


Belçika 5G testlerini radasyondan ötürü durdurduBelçika 5G testlerini radasyondan ötürü durdurdu
Galaxy S10 5G modelinin şarj aleti gözüktüGalaxy S10 5G modelinin şarj aleti gözüktü
5G destekli iPhone'lar gecikebilir5G destekli iPhone'lar gecikebilir

PAYLAŞ