Samsung Galaxy Note 10 özelliği Windows 10'a geldi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 10 özelliği Windows 10'a geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 15:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows 10 Insider Preview için yeni bir test sürümü yayınlanırken, Microsoft’un yeni bir özelliği de ortaya çıkıyor. Artık Android telefonlara gelen çağrılar direkt bir şekilde bilgisayar üzerinden yanıt verilebilecek. “Calls” adlı bu özelliği kullanıcılarına sunan şirket ne gibi yeteneklere sahip detaylarda göreceğiz. Geçtiğimiz Ağustos ayında Güney Koreli şirket Samsung’un Unpacked etkinliğinde Aramalar özelliğini duyuran Microsoft, geçtiğimiz hafta gerçekleştirmiş olduğu Surface etkinliğinde ise söz konusu bu özelliğin çalışma mantığına yönelik canlı demolar sunmuştu. Nihayet bu özellik tamamen hazır hale geldi ve Windows Insider kullanıcıları için erişilebilir oldu. 2014’de Windows 10 ile beraber gelen Insider programı ile Windows 10 lisanslı kullanıcılar önceden yeni özellikleri test edebilme imkanına sahip olabiliyorlar.

Windows 10 Aramalar Özelliği

900 Milyonu Geçen Windows 10 Heyecanlandırdı900 Milyonu Geçen Windows 10 Heyecanlandırdı

Windows 10 Insider Preview Build 18999 ile gelen Aramalar özelliği sayesinde Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızdan gelen çağrıları direkt bir şekilde Windows 10 üzerinden cevaplayabileceksiniz. Bilgisayar başında otururken telefonunuz farklı bir yerde ise artık telefonu almaya gerek duymadan Aramalar özelliği sayesinde bilgisayarda yanıtlayabileceksiniz. Bu sayede gelen aramayı PC üzerinden hoparlör ve mikrofon eşliğinde rahat bir şekilde konuşabileceksiniz. Aramayı kabul etmek istemediğiniz durumda ise mesaj ile cevap verebileceğiniz gibi arayan kişiyi sesli mesaj tarafına da yönlendirebileceksiniz.

Bu özelliğin Android 7.0 Nougat ve üzeri telefonlar için Bluetooth destekli bilgisayarlarda çalışacağı ifade ediliyor. Aşamalı olarak özelliğin Insider 19H1 ve daha yeni sürümler için yayınlanacağı belirtiliyor. Diğer yandan Microsoft, henüz bunun bir test sürümü olduğu için birçok hata barındırabileceğini ifade ediyor. Bu noktada çalışmalarını sürdüren şirketin nihai olarak bu özelliğin güncellemesini ilerleyen dönemlerde sunması bekleniyor. Bakalım bu yeni Windows 10 özelliği, kullanıcılar tarafından beğenilecek mi göreceğiz.  



PAYLAŞ