Samsung Galaxy Note 10, aksesuarlarla uyumlu değil - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Note 10, aksesuarlarla uyumlu değil

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-08 13:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli şirket Samsung, bildiğiniz üzere geçtiğimi gün Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+ modellerini resmi olarak tanıttı. Güçlü özellikleri ve yenilenmiş tasarımı ile dikkat çeken bu cihazların Samsung’un sanal gerçeklik başlığı olan Gear VR ile uyumlu olmadığı belli oldu. Teknoloji analisti Anshel Sag tarafından Samsung’un bu durumu gündeme getirilirken, Samsung tarafından da doğrulandığı açıklandı. Samsung’un bu yeni modelinin Gear VR ile uyumlu olmaması, Gear VR haricinde akıllı telefonlar ile çalışan diğer sanal gerçeklik başlıkları hakkında da bazı şüpheler oluşturuyor. Oculus Go modelinde olduğu gibi yerleşik ekrana sahip olan başlıklar, bu sebepten ötürü daha fazla tercih ediliyorlar.

Gear VR, Note 10 Serisi İle Uyumlu Değil

Meizu Note 9 Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatlarıMeizu Note 9 Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatları

Samsung’un Gear VR modeli 2017’den beri güncelleme almadığı biliniyor. Ayrıca sanal gerçeklik başlığının dün gerçekleşen Unpacked etkinliğinde de gündeme gelmediği ifade ediliyor. Henüz geçtiğimiz Şubat ayında tanıtılan Galaxy S10 serisi akıllı telefon modelleri Gear VR desteğine sahip olsa da, yine de bu durum için özel bir adaptör ihtiyacı bulunuyor. Gear VR modeli için Samsung internet sitesinde herhangi bir ürün sayfası yer almasa da, şirket direkt bir şekilde Gear VR satışı gerçekleştirmiyor. ABD tarafında ise 99 dolar fiyat etiketiyle Amazon üzerinden Gear VR satın almak mümkün durumda.

Samsung’un Note 10 serisine Gear VR desteği sunmaması ile beraber sanal gerçeklik başlığının sonunun da yaklaştığı düşünceleri akıllara geliyor. Akıllı telefonlar ile çalışan başlıklara aynı yaklaşım da bulunan sadece Samsung bulunmuyor. Google’da Pixel 3a modelinde Android’in Daydream platformuna destek sunmuyordu. Bu noktada sanal gerçeklik döneminin akıllı telefon destekli tarafının yavaş yavaş sonlanacağı bekleniyor. Bakalım bu kategori ne gibi bir yol izleyecek göreceğiz.


Samsung Galaxy Note 10'da üst düzey su korumasıSamsung Galaxy Note 10'da üst düzey su koruması

PAYLAŞ