Samsung Galaxy M52 5G performansı nasıl arttırılır? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy M52 5G performansı nasıl arttırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 08:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Samsung Galaxy M52 5G'niz yavaşlıyorsa veya garip bir şekilde davranıyorsa, bu soruna yönelik çok sayıda çözüm vardır. Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayabilir ve orijinal durumuna geri getirebilirsiniz ya da önceden yüklenmiş bir dizi uygulamayı silen "debloating" adlı bir işlem yapabilirsiniz.

Kendiniz için bir Galaxy M52 5G satın aldıysanız, telefonda önceden yüklenmiş birçok uygulama olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Telefon yepyeni olsa ve ilk kez açılıyor olsa bile, telefonda zaten bir çok uygulama keşfedeceksiniz. Samsung, bir kullanıcının mutlaka ihtiyaç duymayabileceği bir dizi kendi uygulamasını dahil etmeyi sever. Bunun da ötesinde, Samsung diğer şirketlerle ortaktır ve uygulamalarını, örneğin Microsoft'tan Office uygulamalarını önceden yükler.

Samsung ilklerle gelen Galaxy Z Fold 3'ü tanıttıSamsung ilklerle gelen Galaxy Z Fold 3'ü tanıttı

Bu uygulamalara sahip olmanın kötü bir tarafı yok. Çoğu kullanışlıdır ve birçok kullanıcı onları birçok kez kullanışlı bulur. Ancak, birkaç dezavantajı var. Bu kadar çok uygulamaya sahip olmak, çok fazla dahili depolama alanı kullanır. İlk başta çok fazla görünmeyebilir, ancak telefonu kullanıp dahili depolamayı fotoğraflar ve diğer verilerle doldurduğunuzda, bu uygulamaların kapladığı alan önemli hale gelecektir. Ayrıca, Android'in bir süre sonra yavaşladığı biliniyor ve bunun nedenlerinden biri de cihazınızda çok sayıda uygulama olması.

Samsung Galaxy M52 5G'yi Nasıl Şişirir ve Performansını Artırır

Galaxy M52 5G'nizle yapabileceğiniz iki şey var. Birincisi, onu olduğu gibi kullanmak ve daha sonra bloatware ile uğraşmaktır. İkinci seçenek, telefonu şişirmek ve istemediğiniz tüm uygulamaları hemen kaldırmak, böylece daha sonra uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Samsung Galaxy S10 Serisinde Pil Yüzdesi Nasıl Açılır?

Galaxy M52 5G'nizdeki bloatware'i kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki kılavuzu izleyin. Bu öğreticinin iyi tarafı, köklü bir cihaza sahip olmanıza gerek olmamasıdır. Tek ihtiyacınız olan geliştirici seçeneklerini, USB hata ayıklamasını etkinleştirmek ve uygun komutları yürütmek.

Hazırlıklar

  • Geliştirici Seçeneklerini Etkinleştir. Bunu yapmak için Ayarlar -> Telefon Hakkında -> Yazılım Bilgileri'ne gidin ve Yapı Numarasına 7 kez hızlıca dokunun .
  • Usb hata ayıklamasını etkinleştir. Bunu yapmak için Geliştirici Seçenekleri'ne gidin, aşağı kaydırın ve etkinleştirmek için USB hata ayıklamaya dokunun .
  • Android SDK'yı bilgisayarınıza yükleyin. Bu, telefonunuzdaki komutları doğrudan bilgisayarınızdan yürütmenize olanak tanır. İşletim sisteminiz için en son Android SDK Platform Araçlarını indirin (Windows, Mac, Linux).

Galaxy M52 5G'den bloatware kaldırma kılavuzu

Uyarı: Lütfen bunun, istenmeyen uygulamaları kaldırmak için doğru yolda size rehberlik etmesi gereken bir şablon listesi olduğunu unutmayın. Ancak, farklı telefonların farklı uygulamaları vardır, bu nedenle bazı telefon işlevleri bozulabileceğinden, sağlanan satırları yürütürken dikkatli olun.

  1. Yukarıdaki indirme bağlantısından Android SDK Araçlarını indirin ve indirilen dosyayı çıkarın. Klasörü girin ve klasörün içinden bir komut satırı açın.
  2. Stok USB kablosunu kullanarak Galaxy M52 5G'nizi bilgisayarınıza bağlayın. PC'nize telefona uygun erişim izni verdiğinizden emin olun.
  3. Komut satırına “adb cihazları” yazın. Telefonunuzu PC'nize başarıyla bağladıysanız, telefonunuz PC ekranında görüntülenmelidir.
  4. Telefonunuzda USB hata ayıklamasını kabul etmenizi isteyen bir istem görünmelidir. İzin Ver üzerine dokunun .
  5. Artık her şey bağlı olduğuna göre, telefonunuzun kabuğuna girmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için şu komutu girin: “adb shell”.
  6. Artık telefonunuz kuruldu ve Galaxy M52 5G'nizden bloatware'i kaldırma komutlarını kabul etmeye hazır. OneUI uygulamalarını kaldırmak için kullanabileceğiniz ayrıntılı bir komut listesi yayınlayan Khlam sayesinde istemediğiniz uygulamaları kolayca kaldırmayı seçebilirsiniz.
  7. Bloatware uygulamalarının çoğunu kaldırma komutlarını içeren OneUI Debloat Listesini açın . Komutları kopyalayıp yapıştırın ve komut kabuğundan çalıştırın.

UYARI: Her telefonun farklı bir uygulama grubu vardır. Yukarıdaki listede yer alan bazı satırların çalıştırılması, telefonunuzun bazı işlevlerini bozabilir. Lütfen dikkatli ilerleyin.

Telefonla birlikte gelen tüm bloatware'leri kaldırmak istiyorsanız tüm komutları kopyalayın. Listede bulunan uygulamalardan bazılarını kullanırsanız, bu belirli uygulamaları kaldıran satırları silin.

Komutları yürüttüğünüzde, telefon seçilen tüm uygulamaları kaldıracaktır. Galaxy M52 5G'nizden bloatware'i kaldırmak için yapmanız gereken tek şey bu. Bu, gereken alanı boşaltarak sistem performansınızı iyileştirebilir.


Samsung Galaxy Watch 4 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıSamsung Galaxy Watch 4 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı
Yeni Samsung Galaxy Watch 4 iki farklı boyutla geliyor!Yeni Samsung Galaxy Watch 4 iki farklı boyutla geliyor!

PAYLAŞ