Samsung Galaxy Fold'un Lansmanı Ertelendi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Fold'un Lansmanı Ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 14:17:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ürettiği Galaxy Fold adlı katlanabilir ekranlı telefonu ile akıllı cihaz piyasasında bir devrim yapmayı başardı. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Galaxy Fold, kullanıcının eline geçmek için gün sayıyordu. Samsung tarafından üretilen ve yakın zamanda piyasaya resmi olarak giriş yapması beklenen akıllı telefonu Galaxy Fold adlı akıllı cihaz için Çin'de gerçekleştireceği lansmanın ertelendiği hakkında çeşitli iddialar söz konusudur. SamMobile, söz konusu ile alakalı kaynaklara dayanarak verdiği haberlere göre, lansmanın ertelenmesinin resmi nedeninin etkinliğin düzenleneceği mekan ile alakalı sorunların yaşanıyor olmasıdır. Yaşanan bu sorunlardan dolayı lansmanda yer alacak olan diğer aktivitelerin de geciktirildiği ya da iptal edildiği konusu ile ilgili çeşitli bilgiler mevcuttur. Samsung'un bu aralar yaşadığı olumsuzluklar git gide artmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Galaxy Fold'un test edilmek üzere test editörlerine verilmesi sonucunda katlanabilir ekranlı akıllı cihazlarda çeşitli ekran sorunlarının yaşandığı ortaya çıkmıştı. 

Galaxy Fold ekran sorunu ile ilgili ilk açıklama yapıldı!Galaxy Fold ekran sorunu ile ilgili ilk açıklama yapıldı!

Çin'de gerçekleşecek olan lansman erteleniyor

Engadget’ın Çin versiyonunun genel yayın yönetmeni olan Richard Lai de, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Hong Kong ve Şanghay’da salı ve çarşamba günü düzenlenmesi planlanan etkinliklerin ertelendiği yönünde haber verdi. Lansmanın ertelenmesi tam da, test editörlerine verilen Samsung Galaxy Fold'un çeşitli ekran sorunları yaşattığı bilgisinin gelmesinin ardından gerçekleşti. Katlanma bölgesini birbirine bağlayan menteşe ile ilgili sorunlardan dolayı bozulan ekranlara ve hatta koruyucu katmanın ekrandan yanlışlıkla çıkarılmasına kadar farklı sebeplerden dolayı çeşitli sıkıntılar yaşattığı ile ilgili haberler ile gündeme gelen Galaxy Fold, Çindeki lansmanda tanıtılacaktı. 

Birbirinden farklı sorunlar yaşatan Samsung Galaxy Fold, teste sunulmadan önce birçok test sürecinden geçirilmişti. Piyasaya girmeden önce yapılan testlerde herhangi bri sorun yaşatmayan Galaxy Fold, kullanıcı testinde bu tarz sorunları beraberinde getirmiş olması akıllarda ciddi soru işaretleri yarattı. Akıllı cihaz sektöründe adeta bir devrim yaratan katlanabilir ekranlı akıllı cihazların bu tarz sorunlar ile geliyor olması oldukça ciddi problemleri ortaya çıkardı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaşanan bu sorunlarından ardından yaptığı açıklamada, sorun yaşatan cihazların her birinin tekrar araştırılacağının bilgisini verdi. Yaşanan bu sorunlara rağmen şirket, akıllı cihazı 26 Nisan'da ABD'de satışa çıkarma planlarından da vazgeçmiyor. Test aşamasında sorun yaşatan cihazlar detaylı araştırmaların ardından sorunlar halledilerek cihazların baştan yenileceği söz konusudur. 

Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen birinci nesil katlanabilir ekran özellikli akıllı cihazın gidecek daha uzun bir yolu var gibi gözüküyor. 1.980 dolar şeklinde fiyat etiketi ile yurt dışında satışa sunulacak olan bu akıllı cihazların piyasaya girecek ilk yüksek profilli akıllı cihaz olma özelliğini taşıyor. Bu gibi üst düzey özelliklere sahip olan böyle bir akıllı cihazın kullanılmaya başlandıktan sonra sadece 1-2 gün içerisinde çeşitli sorunlar yaşatıyor olması da kafalarda büyük soru işaretleri oluşturmuştur. Bu konu hakkında Samsung'dan resmi bir açıklama gelse de yaşanan olaylar katlanabilir ekranlı akıllı cihaz hakkında kafaları iyice karıştırdı. 


Samsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama YaptıSamsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama Yaptı
Samsung Galaxy Fold Batarya Performansı Göz KamaştırıyorSamsung Galaxy Fold Batarya Performansı Göz Kamaştırıyor

PAYLAŞ