Samsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e Yaradı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e Yaradı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 10:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Şubat ayı itibariyle akıllı cihaz sektöründe adeta bir devrim yapan Huawei ve Samsung şirketi, ürettikleri katlanabilir akıllı cihazları ile halen gözleri üzerine çekmeyi başarıyor. Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold tam katlanma özellikleri ile kullanıcılarını heyecanlandırmayı başarmıştı. Cihazların en önemli özelliği katlanır ekranlı olması olsa da birbirinden farklı eşsiz özelliklere de sahipler. Geçtiğimi günlerde test editörlerine verilen Galaxy Fold modelli akıllı cihazlarda bir takım ekran sorunları ortaya çıktı. Cihaz tanıtıldığı taktirde son derece merak uyandırmıştı fakat cihazları ekranın yaşanan sorunlar kullanıcıların akıllarında çeşitli soru işaretlerine yol açmıştı. Bunun üzerine gözler Huawei Mate X'e çevrildi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen katlanır ekran özellikli Galaxy Fold, geçtiğimiz günlerde test editörleri tarafından test edilmiş olup sonunda ciddi ekran sorunları ile karşımıza çıkmıştı. Bu sorunlar katlanma özelliği ile tasarlanmış olan Mate X modelini piyasaya sürmeye hazırlanan Huawei şirketini de düşündürdü. Şirket bu konuda kendine güvenerek Mate X'i duyurduğu tarihte sunmaya hazırlanıyor fakat kullanıcı açısından da çeşitli soru işaretleri halen mevcuttur. Elde edilen bilgilere baktığımız taktirde Huawei açısından herhangi bir sorun söz konusu değildir, şirket Huawei Mate X'i duyurduğu tarihte piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. 

Galaxy Fold'un katlanabilir ekranı sıkıntı çıkarıyor!Galaxy Fold'un katlanabilir ekranı sıkıntı çıkarıyor!

Huawei'de her şey yolunda

Samsung'un yüksek teknoloji doğrultusunda ürettiği tam katlanır ekran özelliğine sahip olan akıllı cihazı Galaxy Fold'un katlanma ekranında yaşanan sorunlar karşısında şirket ciddi bir hayal kırıklığına uğramıştı. Fakat bu şirketi durdurmadı ve ürünlerin sorun yaşatan kısımları incelenerek sorunun ortadan kaldırılması adına çalışmalar Samsung tarafında başlamıştı. Samsung tarafından yaşanan bu sorunlar karşısında gözler Huawei'ye çevrildi. Çünkü Huawei'de yakın zamanda katlanabilir özellikli ekrana sahip olan Mate X modelli akıllı cihazını tanıtmaya hazırlanıyor. 

MyDrivers'dan elde edilen bilgilere göre Çinli teknoloji devi Huawei'nin akıllı cihaz sektöründe devrim yapmayı başaran katlanabilir ekranlı akıllı cihazının Haziran ayı itibariyle piyasaya girmesi konusunda çeşitli iddialar söz konusudur. Çıkış tarihi hakkında söz konusu iddialar olsa da Mate X'in tam olarak hangi gün satışa sunulacağı hakkında kesin bir bilgi söz konusu değildir. Gündem de Samsung'un yaşadığı sorunlar karşısında Huawei'nin de Mate X'i piyasaya sürme tarihini de erteleyeceği yönünde iddialar ortaya çıkmıştı. Bu iddialar, Çinli teknoloji devi Huawei içerisinde yer alan isimler, Mate X modelli akıllı cihazların piyasaya gireceği tarihin ertelenmeyeceği konusunda kesin bilgi verdiler. Yani bu sayede ortaya çıkan iddialar böylelikle çürütülmüş oldu. 

Söylenenlere göre Huawei Mate X, gerçekten de Haziran ayı itibariyle satışa sunulursa, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un katlanma özellikli cihazının karşısında oldukça ciddi bir rakip olarak yerini alacak gibi gözüküyor. Buna karşılık, yaklaşık 2.600 dolarlık bir fiyatı yüksek fiyat sorununda herhangi bir değişiklik olmadığını ortaya çıkardı. Samsung'un Galaxy Fold'u içe doğru katlanırken, Huawei'nin Mate X'i dışa doğru katlanıyor. Bu da kullanıcı tarafından daha da beğenilen bir özellik olarak görülüyor. 


Samsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama YaptıSamsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama Yaptı
Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi AçıklamaKatlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama

PAYLAŞ