Samsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama Yaptı - Haberler - indir.com

Samsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama Yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 16:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir kaç ay önce akıllı cihaz pazarına tanıtılan ve o günden beri teknoloji dünyasına bomba gibi düşen katlanabilir ekranlı Galaxy Fold adlı akıllı cihaz geçtiğimiz günlerde test edilmek amacıyla bazı ülkelerde belirli kişilere verilmişti. Test aşamasını değerlendiren test editörleri, bu son teknoloji akıllı cihazların katlanma ekranında yaşanan sorunları ortaya koymuştu. Yaşanan bu sorunlar karşısında ortaya çıkan haberlere göre, Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen katlanabilir akıllı cihaz Galaxy Fold test edilmek üzere belirli test editörlerine ve hatta YouTuber'lara gönderildi. Yapılan incelemelere göre, sadece 1-2 gün kullanılmış olmasında rağmen katlanabilir ekran özellikli cihazların ekran noktasında bazı sorunlar ortaya çıkardığı tespit edildi. 

Herkes tarafından merakla beklenen ve akıllarda birçok soru oluşturan katlanabilir ekran özellikli Galaxy Fold modelli akıllı cihaz beklendiği kadar kaliteli çıkmış gözükmüyor. Cihaz hakkında haberler çıkmaya başladığı günden beri katlanma kısmında sorun yaşatıp yaşatmayacağı en çok merak edilen konular arasındadır. Test aşaması adım adım gerçekleşen ve akıllı cihaz sektöründe adeta bir devrim yaratan bu cihazların ekran kısımlarında belirli sorunlar ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sorunlar ile ilgili haberlerde Samsung tarafından resmi açıklamalar yer almıyordu. Fakat Samsung tarafından açıklama gecikmedi. 

Galaxy Fold'un katlanabilir ekranı sıkıntı çıkarıyor!Galaxy Fold'un katlanabilir ekranı sıkıntı çıkarıyor!

Galaxy Fold hakkında Samsung'dan açıklama

Samsung markalı Galaxy Fold incelemesi ile ilgilenen ve ekran sorunlarıyla karşılaşan yayınlardan biri olan The Verge'e yapılan açıklamada; "İnceleme yapılması amacıyla sınırlı sayıdaki Galaxy Fold numunesi medyaya dağıtıldı. Dağıtılan cihazların ana ekranlarıyla ilgili birkaç şikayet aldık. Yaşanan ekran sorunlarının sebebini bulmak için bu cihazları detaylı bir şekilde bizzat inceleyeceğiz." ifadeleri yer alıyordu. 

Yapılan açıklamanın devamında ise; "Ayrı ayrı inceleme yapanlardan birkaçı, ekranın üzerindeki katmanı çıkardıklarını ve ekranda hasar oluştuğunu bildirdi. Galaxy Fold’un ana ekranı koruyucu bir katmana sahiptir. Bu katman, ekranın yapısal tasarımının bir parçasıdır ve ekranı istenmeyen çizilmelere karşı korur. Koruyucu katmanın çıkarılması ya da bu katmana yapışkan şeyler eklenmesi durumunda ana ekranda hasar oluşabilir. Bu bilgiyi müşterilerimize açıkça aktaracağımızı garanti ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Katlanabilir ekranlı Galaxy Fold

Ekranın tam açılma özelliğine sahip olan akıllı cihaz devrimi Galaxy Fold, açıldığı anda tablet büyüklüğünde bir boyuta ulaşıyor. Katlandığında ise iki farklı ekran modülünde kullanım elde edebiliyorsunuz. Cihaz açık haldeyken de ekranları iki ayrı şekilde kullanabilirsiniz. Cihaz Infinity Flex adı verilen bir sistem doğrultusunda tasarlanmıştır. Ekranın katlanma özelliğini sağlamak için özel olarak geliştirilen bir ekran ve menteşe sistemi bulunuyor. Cihaz tam açıldığında 7.3 inç büyüklüğünde ve 1536×2152 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip oluyor. Son teknoloji ürünler doğrultusunda tasarlanan Galaxy Fold, sızıntı bilgilerin çıkmaya başladığı günden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış olup merakla bekleniyordu. Test aşamasında geçilmesi ile beraber cihazın ekranında yaşanan bir takım sorunlar ortaya çıktı. Çeşitli sebeplerden dolayı oluşan bu sorunlar hakkında Samsung'dan açıklama da gecikmedi. 


Galaxy Fold ekran sorunu ile ilgili ilk açıklama yapıldı!Galaxy Fold ekran sorunu ile ilgili ilk açıklama yapıldı!

PAYLAŞ