Samsung Galaxy Fold Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Fold Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 22:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket Samsung’un katlanabilir ilk akıllı telefon modeli olan Galaxy Fold cihazı başta tasarımı olmak üzere donanım ve diğer detayları ile dikkat çeken bir akıllı telefon modeli oluyor. Oldukça ilginç bir yapıya sahip olan bu model yüksek fiyat etiketi ile dikkat çekerken, sizlere bu içeriğimizde Galaxy Fold modeli hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

Samsung Galaxy Fold Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ekran yapısı kırışık

Samsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e YaradıSamsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e Yaradı

Samsung Galaxy Fold modelinin tanıtım görsellerinde cihaz pürüzsüz bir yapıda gösteriliyor. Ancak durum öyle değil ve modelin orta bölümünde bir kırışıklık bulunuyor. Bu durum görünüm açısından bir sıkıntı yaratmaz iken, eliniz ile hissedilebilir olduğunu belirtelim.

Şimdiye kadar ki en ağır akıllı telefon

Galaxy Fold modelinin bilinmesi gereken bir başka detayı ise ağırlığı noktasında oluyor. Öyle ki model sahip olduğu 263 gramlık ağırlığı ile en ağır telefon olmayı başarıyor.

  • Galaxy Fold: 9.28 oz (263 g)
  • Galaxy S10+: 6.17 oz (175 g)
  • iPhone XS Max: 7.34 oz (208 g)
  • Piksel 3 XL: 6,49 oz (184 g)
  • OnePlus 6T: 6,53 oz (185 g)

Tek elle açılmıyor

Katlanabilir yapıya sahip olan Galaxy Fold modeli tek el ile açılamıyor. Büyük bir ekrana sahip olduğu için modeli iki elinizi kullanarak açmanız gerekecek.

Parmak izi tarayıcısı Bixby olarak kullanılabiliyor

Galaxy Fold modeli iki el ile açılabildiği için kullanıcının parmağı yanlışlıkla cihazın yanında bulunan parmak izi okuyucusuna temas edebilir. Bu dokunma ihtimali ile Bixby asistanını çokça açabilirsiniz. Öyle ki yanda bulunan parmak izi tarayıcısı ayrıca Bixby butonu olarak kullanılabiliyor.

Ana ekran plastik yapıya sahip

Galaxy Fold modelinde 7.3 inçlik bir ana ekran bulunuyor. Galaxy S10 serisinde olan Super AMOLED teknolojisine sahip olan bu ekran etkileyici siyah renkler ve iyi kontrast seviyesi ile canlı renkler sunabiliyor. Ancak bilmeniz gereken bir nokta ise Galaxy Fold ekranı plastik bir yapıya sahip ve daha kolay bir çizilme olanağı bulunuyor.

Ekranın iki yerinde de batarya bulunuyor

Galaxy Fold oldukça geniş ve katlanabilir yapıda olduğu için cihazda iki pil bulunuyor. Menteşe ile bağlı olan bu iki yüzeyde iki batarya bulunuyor ve toplamda ise 4380 mAh’lik bir pil kapasitesi olmuş oluyor.

Kutudan kablosuz kulaklık Galaxy Buds çıkıyor

Samsung’un ilk defa bu yıl duyurmuş olduğu bu yeni kablosuz kulaklık modeli Galaxy Buds modeli Galaxy Fold alanlara kutu içerisinden çıkıyor.

Büyük çentik yapısı

Cihazda oldukça geniş bir çentik bulunuyor. Ana ekran kırışıklığının yanı sıra açılır halde cihazın sağ üst köşede bir çentiği bulunuyor. Bu çentik içerisinde ise çift ön kameranın olduğu hatırlatalım.

Dar ekrandan geniş ekrana geçiş

Samsung Galaxy Fold modelinde bir uygulamada gezerken geniş ekranlı yapıya geçiş yaptığınız zaman uygulama yapısını bozmadan geniş ekranda çalışmaya devam ediyor. Aynı şekilde geniş ekrandan dar ekrana geçişte de yine uygulama optimize sorunu bulunmuyor.


Samsung Galaxy A70'in Türkiye Fiyatı Belli OlduSamsung Galaxy A70'in Türkiye Fiyatı Belli Oldu
Yenilenen Galaxy A Ailesi ve Tüm DetaylarYenilenen Galaxy A Ailesi ve Tüm Detaylar

PAYLAŞ