Samsung Galaxy Fold gecikmesi bir işe yaradı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Fold gecikmesi bir işe yaradı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-11 08:44:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yılın ilk aylarında devrim yaratan katlanma özelliğine sahip akıllı cihazı Galaxy Fold, bildiğiniz üzere raflarda yerini almadan önce test editörleri tarafından test edilmişti. Bunun üzerinde cihazda çok ciddi bir ekran sorunu yaşandığı tespit edildi. Sonrasında ise cihazın çıkış tarihi ertelendi. Uzun zamandır konu ile ilgili herhangi bir gelişim yoktu. Merak edilen Samsıng Galaxy Fold, test editörlerinin kullanımı sonucu ortaya çıkan ekran sorunu, cihazın çıkış tarihini çok ciddi olarak geciktirmişti. Cihazın çıkış tarihinin gecikmesi tek bir konuda işe yaradı. Geçtiğimiz gün bildirdiğimiz üzere, Samsung Galaxy Fold, 6 Eylül tarihinde ilk olarak Güney Kore içerisinde satışa sunulacak. Hatta şöyle ki ay bitmeden diğer Avrupa ülkelerine de gelecek olan bu cihazın uzun süredir satışa sunulması bekleniyordu. 

Üzücü olmasına rağmen ekran sorunu yaşatan söz konusu bu dev cihazın tanıtımının yılın ilk aylarında gerçekleşmesine rağmen satışa bu ay başlanıyor olması oldukça olumsuz bir durum olarak karşılanıyor. Satışı bu aya kalan Galaxy Fold, 1.980 dolar fiyat etiketi ile de şaşırtmaya devam ediyor. Kullanıcıların bu cihazı almaları için çok ciddi bir ödeme yapmaları gerekecek. Değerlendirildiğinde Galaxy Fold, olumsuz bir durumu olumluya çevirmiş gibi gözüküyor. Çünkü, konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre şu an için Play Store platformunda Galaxy Fold ile tam uyumlu yüzlerce uygulamanın bulunduğu aktarılıyor. 

Samsung Galaxy Fold Hazırlıksız ÇıktıSamsung Galaxy Fold Hazırlıksız Çıktı

Galaxy Fold, dezavantajı avantaja çevirdi

Uygulama mağazasında cihaz ile tam uyumlu yüzlerce uygulamanın olması kullanıcılar açısından olumlu değerlendirilen bir durumdur. Bu avantajın olması kullanım yapısı itibariyle farklılık gösteren modellerden birine sahip olmak isteyen kullanıcılar için hoş gözüken bir durumdur. Galaxy Fold özelinde çeşitli optimizasyon işlemlerinin yapılması gerekebilir. Burada önemli olan nokta ise dış kısımda kalan küçük ekrandan iç kısımda kalan büyük ekrana geçiş yapmak için özel değişiklikler gerekiyor ve bununla beraber aynı zamanda üçlü kullanım yapısı için de optimizasyon işleminin yapılması gerekebilir. Üretici şirketin uygulama desteği için Facebook, Microsoft, Spotify, Twitter, Amazon Prime Video, VSCO, App in the Air, iHeartMedia gibi platformlar ile ortak işlem yapıldığı aktarılıyor. 

Galaxy Fold'un ekran sorunu için çözüm olarak neler yapıldı?

Yılın ilk aylarında tanıtımı gerçekleştirilen Samsung Galaxy Fold'un, yaşanan ekran sorunu sebebiyle çıkış tarihinde gecikme yaşanmıştı. Cihazda yaşanan sorunun ortadan kaldırılması adına, çözüm olarak ilk aşamada modelin üst kısmında yer alan koruyucu katman gövde kısmına entegre edilmiş durumdadır. Cihazın ekranının görevini kullanım esnasında sorunsuz bir şekilde yerine getirmesi adına önemli bir katman yeni hali ile artık bir film gibi görünmeyecek ve aynı zamanda tüm ekranı da kaplayacak. Cihazda yapılan bir diğer değişiklik ise menteşe tarafında yapılmış durumdadır. Üretici şirket, cihazın bağlantı noktasında yer alan boşluğu daraltarak içine toz girmesi engellenmek istendi. Bir kaç adım ile beraber cihazda yaşanan sorunlar ortadan kaldırılmış olup cihaz kullanıma sunuldu. 

 


Samsung Galaxy Fold yakın zamanda geliyorSamsung Galaxy Fold yakın zamanda geliyor
Samsung Galaxy Fold satış tarihi açıklandıSamsung Galaxy Fold satış tarihi açıklandı
Galaxy Fold siparişleri yola çıkıyorGalaxy Fold siparişleri yola çıkıyor

PAYLAŞ