Samsung, Galaxy Fold 2 dahil olmak üzere 4 yeni katlanabilir telefon tanıtabilir - Haberler - indir.com

Samsung, Galaxy Fold 2 dahil olmak üzere 4 yeni katlanabilir telefon tanıtabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 09:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Samsung'un yeni model amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S20, S20+ ve S20 Ultra, satış rakamları konusunda istenilen noktaya bir türlü ulaşmayı başaramadı. Hatta sektörel tahminlere göre  S20, Galaxy S10 serisinin ancak yüzde 80'i kadar satabilecek. Galaxy S serisindeki bu düşüş, Samsung'un yeni kararlar almasına neden olabilir.

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden birisi olan Güney Koreli şirket Samsung, 2013 yılının mart ayında tanıttığı "Galaxy S4" serisi telefonlarıyla ciddi anlamda başarılı olmuştu. Bu telefon o kadar popüler olmuştu ki toplamda 80 milyon adet satış yaptı. Bu satış miktarı, Galaxy S4'e tarihin en çok satan Android telefonu olma unvanı kazandırmıştı.

Samsung yeni nesil klavyesinin verimli kullanım yöntemlerini açıkladıSamsung yeni nesil klavyesinin verimli kullanım yöntemlerini açıkladı

Samsung Galaxy S serisinde bir daha 80 milyon satış miktarına erişemedi. Örneğin; Samsung Galaxy S5, sadece 40 milyon satış başarısı gösterdi. Galaxy S9 satışları ise 32 milyonda kaldı. Ayrıca Galaxy S10 modelleri de şimdiye kadar sadece 36 milyon satış yapabildi. Şirketin geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuş olduğu Galaxy S20 serisi de beklentilerin çok gerisinde kalarak hayal kırıklığı yaşattı.

Sektörel tahminler, Galaxy S20 serisinin satışlarının Galaxy S10 serisinin ancak yüzde 80'i kadar olabileceğini ortaya koyuyor. Elbette bu durumun virüs salgını gibi çeşitli yan etkileri de var fakat sorunun yalnızca çevresel olduğunu söylemek, pek doğru bir tavır olmayacaktır. 

Samsung, Galaxy S serisinde büyük bir değişimin eşiğine gelmiş olabilir 

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, toplam satış miktarı ile akıllı telefon sektörünü domine eden isimlerden birisi konumunda. Ancak sektördeki rekabet seviyesi ve yaşanan değişimler dikkate alındığında, Samsung'un akıllı telefon sektöründeki yerinin garanti olmadığı görülebiliyor.

Tüketicilerin azımsanmayacak bir bölümü, Galaxy S serisi telefonların birbirlerinin tekrarı olduğunu, Samsung'un bir önceki modeli kopyalayarak yeni model üretimleri yaptığını düşünüyor. Samsung, tüketicilerin bu düşüncesini erken fark edip uygun bir şekilde reaksiyon gösterirse, yeniden yükselişe geçebilir; ancak Galaxy S serisiyle değil, yeni bir amirar gemisi seriyle.


Avrupa’nın en büyük telefon markası Samsung olduAvrupa’nın en büyük telefon markası Samsung oldu

PAYLAŞ