Samsung Galaxy Eatch'da parmak izi okuyucu nerede olacak? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Eatch'da parmak izi okuyucu nerede olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 14:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uzun süreden beri konuşulan Samsung'un yeni nesil giyilebilir akıllı saati Samsung Galaxy Watch, ekrana gömülü parmak izinin olacağı konuşuluyor. Şayet bu özellik olursa saatte herhangi bir şifre kurmaya gerek kalmadan kullanıcılar ekrana dokunarak akıllı saatini aktif hale getirebilecek. 

Tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi Samsung Galaxy Watch akıllı saatte de kullanıcılar parmaklarını ekranın üzerinde yer alan parmak izi okuyucusuna okutturarak, akıllı saatlerinin kilidini açabilecek. Samsung bu özelliğin patentini de almış durumda. Samsun aldığı patente "Force Touch" ismi verdiği bir teknolojiyi kullanmak istiyor. Force Touch teknolojisi ise kullanıcıların parmak izi sensörünün parmak izlerini okuyabilmesi için parmaklarını biraz daha sert bir şekilde bastırması gerekiyor. 

Samsung Galaxy S10 Plus modeline dair yeni görseller ortaya çıktıSamsung Galaxy S10 Plus modeline dair yeni görseller ortaya çıktı

Samsung Galaxy S10'da da ultrasonik sensör kullanılması bekleniyor.

Güney Kore menşei olan firma bahsettiğimiz bu teknolojinin üretim aşamasına gelindiği zaman kullanılabilecek ekran ile ilgili daha fazla teknik detay sağlamak istiyor. Bunun içinde ultrasonik, kızılötesi, rezistif ve kapasitif sensörlerin hepsinin desteklendiğini ifade ediyor. Samsung'un gözde telefonu olacak olan Samsung Galaxy S10'da da ultrasonik sensör kullanılması bekleniyor. Fakat yayınlanan raporlarda bu bilgi ile çeliştiğini bizlere gösteriyor. 

Samsung Galaxy S10 2019 yılının ilk aylarında tanıtımı gerçekleşecek

Bazı kaynaklarda yer alan bilgilere göre parmak izi sensörünün yalnızca üst düzey modellerde ekrana gömüleceği bilgisi yer alırken, bazı kaynaklarda yer alan bilgilerde ise bu özelliğin tüm Galaxy S10 serisinde sunulacağını ifade ediliyor. Amiral gemisi Samsung Galaxy S10 2019 yılının ilk aylarında tanıtımı gerçekleşecek. Donanımhaber'de yayınlanan bir habere göre ise ekrana entegre parmak izi sensörü yeni nesil Galaxy Watch'da karşımıza çıkabilir. Fakat bahsi geçen teknoloji ile alakalı olarak seri üretime hazır olduğuna dair herhangi bir resmi bilgini olmadığını siz değerli okurlarımıza ifade etmeden geçmeyelim. 

 


Samsung'dan OLED Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Modeli GeliyorSamsung'dan OLED Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Modeli Geliyor
Samsung Galaxy S10'dan 5G AçıklamasıSamsung Galaxy S10'dan 5G Açıklaması
Samsung Galaxy S10'dan yeni görüntüler!Samsung Galaxy S10'dan yeni görüntüler!

PAYLAŞ