Samsung Galaxy Book S Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Book S Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-08 11:33:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Samsung'un geçtiğimiz günlerde Unpacked etkinliğinde Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus modellerini tanıtırken, farklı olarak tanıttığı bir cihaz da Galaxy Book S oldu. Etkinlikte yayınlanan cihazlar arasında Samsung'un yeni dizüstü bilgisayarı da yer aldı. Şimdi de gelin Qualcomm’un işlemcisi olan, ince ve hafif yapısı sayesinde 23 saate kadar pil süresi sunan cihazın detaylarına bakalım. ; Galaxy Book S'in, özellikleri ve fiyatı gibi merak edilen konulardan söz edelim.

Galaxy Book S özellikleri 

Bilgisayarın 13.3 inç büyüklüğündeki ekran Full HD yani 1920×1080 pikselçözünürlük sunuyor. Samsung Qualcomm ile ortak bir çalışmaya imza atarak bilgisayarında entegre LTE modeme sahip olan Snapdragon 8cx işlemciyi kullanıyor. TSMC’nin 7nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve sekiz çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 8cx, 2.84 GHz hızında çalışıyor. Cihaz, Cortex-A76 mimarisini temel alıyor. Dört adet Kryo 495 Gold işlemci çekirdeğine, enerji tasarruf sağlayan ve 1.9 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A55 işlemcisi eşlik ediyor.

Samsung Galaxy Note 10 kılıfları sızdırıldıSamsung Galaxy Note 10 kılıfları sızdırıldı

Cihazın grafik tarafında ihtiyaç duyulan güç ise Adreno 680 GPU’dan sağlanırken, işlemci içerisinde X24 LTE modem yer alıyor. Samsung dizüstü bilgisayarda sunduğu ince tasarımı, Qualcomm’un işlemcileri ile elde edebildiğini belirtiyor. Dizüstü bilgisayarlarda Intel ve Amd dışında üreticiler bilgisayarlara güç vermesi halen alışık olduğumuz bir şey değil. Bilgisayarda 8 GB RAM ve 256 GB SSD’nin yer alıyor. Ayrıca iki adet USB-C girişi ve bir adet kulaklık girişi bulunuyor.

Pil performansı konusunda ise Samsung tarafında en çok üzerinde durulan konulardan biri. Zira, bu cihazın 23 saate kadar pil süresi sunabildiği belirtiliyor. Bu pil seviyesi ise günlük kullanımda biraz daha alt seviyelerde olacak diye düşünüyoruz.

Galaxy Book S fiyatı

Cihazın Eylül ayında kullanıcılar ile buluşması tahmin ediliyor. Merakla beklene cihazın fiyatı: Galaxy Book S fiyatı 999 dolar olarak açıklandı.


Samsung Galaxy Tab S6 Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıSamsung Galaxy Tab S6 Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı
Samsung Galaxy Note 10 sızdırılmaya doyamadı!Samsung Galaxy Note 10 sızdırılmaya doyamadı!

PAYLAŞ