Samsung Galaxy A42'nin teknik özellikleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy A42'nin teknik özellikleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 20:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz ay içerisinde duyurduğu 5G destekli bütçe dostu akıllı cep telefon modeli Galaxy A42'nin teknik özelliklerini ve tasarımını ortaya koyan bir afiş yayınladı. Samsung, 5G destekli orta segmentli modeli Galaxy A42'yi tanıtmak üzere hazırlıklara başladı. Galaxy A41'in halefi olarak kullanıcıların karşısına çıkacak olan bu model geçtiğimiz ayın ilk haftalarında en uygun fiyatlı 5G'li model olarak duyurulmuş ancak cihaza ait detaylar hakkında bilgi vermemişti. Yaklaşık olarak bir aylık bekleyişin ardından söz konusu cihazın teknik özellikleri ve görüntüleri de dün Güney Koreli şirketin kendisi tarafından yayınlandı. 

Galaxy A42 5G adlı akıllı cihaz hakkında yayınlanan teknik özelliklerden kısaca söz etmek gerekirse, cihaz 6.6 inç genişliğine ve HD+ çözünürlüğüne sahip AMOLED bir ekranla geliyor. Cihaz gücünü Snapdragon 750G yonga setinden gücünü alıyor. Bununla beraber cihazın işlemcisine 4,6 ve 8 GB'lık iki farklı RAM seçeneği ile microSD kart yardımıyla 1 TB'a kadar arttırılabilen 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 

Samsung Galaxy A42 5G ortaya çıktıSamsung Galaxy A42 5G ortaya çıktı

Cihazın kamera kısmına gelindiğinde cihazda toplam 5 adet kamera sensörü yer alıyor. Dörtlü arka kamera kurulumunda 48 MP'lik (f/1.8) bir ana kamera sensörü, 8 MP'lik (f/2.2) bir ultra geniş açılı sensör, 5 MP'lik (f/2.4) bir makro sensör ve 5 MP'lik (f/2.4) bir derinlik sensörü bulunuyor. Ön tarafta ise 20 MP'lik (f/2.2) bir özçekim kamerası yer alıyor. Cihazda güçlü bir batarya yer alıyor. Şöyle ki Galaxy A42 5.000 mAh boyutundaki bataryası 15W hızlı şarj desteği ile beraber güçlü bir kullanım sunuyor. Söz konusu bu akıllı cihazın tasarım kısmına değinmek gerekirse, cihaz 75.9 x 164.4 x 68mm ölçülerine ve 190 gram ağırlığa sahip. 

Beyaz, gri ve siyah olmak üzere üç fark renk seçeneği ile alıcı bulacak olan cihaza dair en dikkat çekici detaylardan bir tanesi keskin renk geçişleri. Birden fazla rengi bir araya getiren gradyanlı tasarımlara alışkınız ancak farklı tonlardaki desenli şeritlerin alt alta dizilmesi daha önce benzerini gördüğümüz bir tasarım değil. 

Cihazın ön kamerasına su damlası şeklinde bir çentik, arka kamera kurulumundaki sensörleri ise sol köşeye konumlandırılmış kare biçiminde bir hazne ev sahipliği yapıyor. Son olarak cihazın ekranda gömülü bir parmak izi okuma sensörü bulunuyor. Galaxy A42 5G'nin Kasım ayı içerisinde 359 euroluk (425 dolar) başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine toplayacak olan Galaxy A42 için biraz daha beklemek gerekiyor gibi gözüküyor. 


En ucuz Samsung 5G'li telefon Samsung Galaxy A42 5G tanıtıldıEn ucuz Samsung 5G'li telefon Samsung Galaxy A42 5G tanıtıldı

PAYLAŞ