Samsung, Galaxy A serisi ile kanatlandı - Haberler - indir.com

Samsung, Galaxy A serisi ile kanatlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 12:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Counterpoint tarafından yapılan son pazar araştırmasından elde edilen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, Orta ve Doğu Avrupa'da oldukça başarılı bir şekilde ilerleme kat ediyor. Şirket tarafından üretilen Galaxy A serisi sayesinde, teknoloji devinin akıllı cep telefonu satışları yıllık olarak yüzde 21, çeyrek olarak ise yüzde 8 oranında artış gösterdi. Şirketin Galaxy A serisi ile elde ettiği bu başarı, pazarda yüzde 20'lik bir paya sahip olan Huawei'nin başarısını iki katına çıkarmayı başaran şirket, bu sayede yüzde 40'lık pazar payına ulaşmayı başardı. Huawei ile Samsung bildiğiniz üzere son zamanlarda ciddi rakipler. Samsung'un Galaxy A serisi ile bu başarıyı elde etmesi Huawei'nin Orta ve Doğu Avrupa'da geride kalmasını sağladı. Pazarın üçüncü sırasında yüzde 11'lik bir oran ile Xiaomi, dördüncü sırada yüzde 6'lık bir oran ile Apple bunu takiben beşinci sırada ise yüzde 2'lik bir oran ile Nokia yer alıyor. 

Galaxy A serisi ile şirketin yüzü güldü

Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Galaxy A, Avrupa'da büyük başarı elde etti. Avrupa'nın Orta ve Doğu bölgelerinde Galaxy A'nun büyük başarı elde etmesinin nedeni, bu yıl içerisinde tamamen yenilen Galaxy A serisinin uygun fiyatlar ve çok daha yenilikçi bir arayüz ile kullanıcıların beğenisini kazanıyor olmasıdır. Hem tasarımsal olarak hem de sunduğu özellikler ile kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen Samsung Galaxy A serisi, başarı getirmeye devam ediyor. Şunu da belirtmek gerekiyor ki, ABD'nin Çinli teknoloji şirketi Huawei'ye uygulamış olduğu yasak ile beraber Samsung biraz nefes alarak kendini toparlamayı başardı. 

Samsung Galaxy A10S Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıSamsung Galaxy A10S Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

Yılın ilk çeyreğinde ABD ve Huawei arasında yaşanan teknolojik savaş nedeniyle Huawei'nin pazar payında düşüş yaşandı. Güney Koreli teknoloji devi şu an akıllı cep telefonu üretimi konusunda lider olsa da, konu ile ilgili analiz yapan analistler Çinli akıllı cep telefon üreticilerinin oldukça sert ürüler tanıttığını ve bunun yanı sıra aynı zamanda Güney Koreli dev şirketin dikkatli hareket etmesi gerektiğini de dile getiriyor. Şu an için Çin'in akıllı cep telefonu pazarında yaşanan durgunluk sebebiyle Oppo, Vivo, OnePlus, Realme ve Xiaomi gibi markalar, şu sıralar Avrupa pazarına odaklanmış durumda. Hatta öyle ki, uygun fiyatlı akıllı cep telefonları sunan Xiaomi, elde ettiği başarı ile Apple'ı geride bırakmış gözüküyor. 

 


Samsung Galaxy A50S ve A30S Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıSamsung Galaxy A50S ve A30S Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı
Samsung Galaxy A70s hakkında yeni bilgilerSamsung Galaxy A70s hakkında yeni bilgiler
Samsung Galaxy A91 ve Galaxy A71 için kilit detaylar heyecanlandırdıSamsung Galaxy A91 ve Galaxy A71 için kilit detaylar heyecanlandırdı

PAYLAŞ