Samsung Esnek Ekran Panellerini Duyuracak - Haberler - indir.com

Samsung Esnek Ekran Panellerini Duyuracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-24 18:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni nesil amiral gemisi modellerinde özellikle ekran noktarında bir hayli gelişim ve yeni sistemler gördük. Bu noktada OLED ekran ve kavisli ekran tasarımları kullanıcıların bir hayli beğenisini kazandı. Şimdi ise Samsung, esnek ekran paneli üzerinde bu hafta içinde düzenleyeceği bir ekran fuarında bu çalışması ile alakalı bir sergi yapması bekleniyor. Los Angeles'ta düzenlenecek olan Society for Display Information 2017 fuarı ile sergilenmesi beklenen bu esnek ekran panelinin uçtan uca uzunluğunun ise 9.1 inç olacağı ifade ediliyor. Samsung tarafından geliştirilen ve hala üzerinde çalışmalar süren esnek ekran panellerinin kullanım sahası da bir hayli geniş durumda.

Otomobiller, giyilebilr teknolojiler ve katlanabilir telefonlar kısımlarında bu yeni teknolojinin kullanılması uygun görülüyor. Bu esnek ekranın ise iki yöne doğru 12mm eneyebildiği ifade edilirken bu paneli esnemeden katlamak ve bükmenin de olabileceği de söyleniyor. Samsung cephesinden konu ile alakalı yapılan açıklamada mevcut bulunan esnek OLED panellerinin sadece tek bir yöne doğru esneme yapabildiği ve bu yeni panelin ise hem aşağı, hem yukarı doğru katlanabileceği ve bükülebileceği ifade ediliyor. Teknoloji şirketlerinden olan Apple ise geçtiğimiz Şubat ayı ile beraber esnek bir giriş-çıkış cihazının patentini almıştı.

Bu patent ile beraber şirketin esnek yapıya sahip iPhone modelleri hazırladığı düşünceleri akıllara geldi. Bazı analistlerin belirttiğine göre esnek ekran pazarının hacmi 2022 yılı itibariyle 15 milyar dolar seviyelerine ulaşabilir ve bu hacim 2016 için 3.7 milyar dolar seviyelerinde olduğunu söyleyebiliriz. Şuan için OLED paneller ile bir rekabet içerisinde olan ekran üreticileri ve firmalar yakın zamanda katlanabilir ve esnek yapıya sahip paneller üzerinde yeni bir rekabete girişecekler gibi gözüküyor.

 

 





PAYLAŞ