Samsung Electronics Türkiye'den resmi açıklama! - Haberler - indir.com

Samsung Electronics Türkiye'den resmi açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 18:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Rekabet Kurumu ve Google arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı 2020 senesinde çıkaracağı ürünleri Türkiye pazarında satışa çıkarmayacağı iddia edilen Samsung’dan resmi açıklama geldi! 

Bildiğiniz üzere Rekabet Kurumu ve Google cephesinde işler epey karışmış halde. Google’ın Türkiye pazarına yeni giriş yapacak cihazlardan Android lisansını çekeceği yönündeki açıklamanın ardından bugün Rekabet Kurumu’ndan resmi bir basın açıklaması geldi. Google’ın haksız rekabet ortamı oluşturduğu nedeniyle Avrupa Birliği ve Rusya tarafından da soruşturulduğunu ve soruşturmaların sonucunda gerekli görülen yükümlülükleri yerine getirdiğini açıklayan Rekabet Kurumu, Google’ın belirlenen cezayı ödemekle yükümlü olduğunu açıklamıştı. 

Google haksız rekabet suçlamalarıyla yeniden karşı karşıyaGoogle haksız rekabet suçlamalarıyla yeniden karşı karşıya

Samsung Türkiye pazarına ürün vermeyeceği iddialarına yanıt verdi! 

Buna karşılık olarak geçtiğimiz saatlerde Samsung’un senesinden itibaren yeni çıkardığı ürünleri Türkiye pazarında satışa çıkarmayacağı iddia edildi. Samsung’un bu kararı almasındaki neden ise Google’ın Türkiye’ye Android lisansı vermeyecek olması gösterildi. Samsung hakkında çıkan bu iddialar hakkındaki tartışmalar devam ederken Samsung Türkiye konuyla ilgili resmi basın açıklaması yaptı. 

Samsung 2020’de yeni telefonlarını Türkiye'de satmayacak

Yaptığı açıklamada Samsung Electronics olarak faaliyette olduğu tüm ülkelerde, ülkelerin yasalarına uygun bir çalışma yürüttüğünün altını çizen Samsung açıklamasını “Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun Google’ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz. 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”  sözleriyle bitirdi. 


Google ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadıGoogle ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı
Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!

PAYLAŞ