Samsung ekrana gömülü kamera teknolojisini bilgisayarda kullanabilir - Haberler - indir.com

Samsung ekrana gömülü kamera teknolojisini bilgisayarda kullanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un sahip olduğu Samsung Display bölümünün Çin’in sosyal medya platformu Weibo üzerinde yaptığı video paylaşımına göre herkesi şaşırtacağı bir hamle yapabilir. Öyle ki Samsung’un ekrana gömülü kamera sistemini ilk olarak akıllı telefon  yerine dizüstü bilgisayar modelinde görebiliriz. Ana ekran tuşları ve geniş ahize tasarımlara veda edilmesinden beri akılı telefon üretici markalar tasarım noktasında kıyasıya bir rekabet içine girdiler. En yüksek ekran gövde oranı sunmayı hedefleyen bu markalar, şuana kadar maksimum seviyelere gelmiş durumdalar. Kameraların yer aldığı alanlarda ise ya delikli ekran tasarımı yada pop-up kamera gibi mekanik sistemler tercih ediyorlar. Ancak şirketler bu durumu biraz daha ileriye götürmeyi hedefliyorlar.

Trend olarak delikli ekran tasarımlarını yaygın olarak görürken, Samsung ise ekrana gömülü kamera teknolojisi üzerinde çalışan isimler arasında yer alıyor. Ancak bu teknolojiyi ilk defa bir telefon yerine dizüstü bilgisayar modelinde görebiliriz.

HDMI ve Display Port arasındaki farklarHDMI ve Display Port arasındaki farklar

Samsung’un ekrana gömülü akıllı telefonu yakında gelebilir

Samsung Display tarafından Weibo üzerinde yayınlanan bir videoya göre markanın akıllı telefondan önce dizüstü bilgisayar modellerinde yüzde 93 ekran/gövde oranına ulaşması hedefleniyor. Ekran çerçevelerini tamamen kaldırmak için bilgisayarlarda yer alan kamerayı OLED ekranın altına konumlandırmayı hedefliyor. Daha önceki paylaşılan ekran altı kamera prototipleri ile dünyanın ekran altı kameraya sahip ilk telefonu ZTE Axon 20 5G, ekrana gömülü kamera teknolojisini hala geliştirilmesi gerektiğini göstermişti. Bu noktada ise Samsung’un popüler bir akıllı telefonda sunmak yerine farklı bir ürün ile bu teknolojisini test etmesi bekleniyor.

Bu noktada dizüstü bilgisayar modelinde yüzde 93 ekran/gövde oranı sunan OLED ekranlı bir dizüstü bilgisayar modeli web kamera noktasında neler sunacak göreceğiz. Geri dönüşler ile Samsung’un bu alandaki başarısını daha net olarak göreceğiz.


Samsung Display QNED teknolojisi üzerinde çalışıyorSamsung Display QNED teknolojisi üzerinde çalışıyor
Samsung Display geleceğin telefonunu tasarlıyorSamsung Display geleceğin telefonunu tasarlıyor

PAYLAŞ