Samsung ekran altı ön kameralı akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Samsung ekran altı ön kameralı akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-30 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

LetsGoDigital, Güney Korel, teknoloji devi Samsung'un yeni bir patentini gün yüzüne çıkardı. Yeni bir akıllı cep telefon modelinin olduğunu gösteren bu patent, Samsung'un ekran altına gömülü bir telefon üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıkıyor. Elde edilen patente göre Samsung, ikinci bir ekran kullanarak ön kamerayı göstermemek adına yeni bir tasarım üzerinde çalışıyor. 

Akıllı cep telefon sektörü, sonsuz bir evrimleşme süreci içerisindedir. Hemen hemen her gün yeni bir teknoloji ile adından söz ettiren teknoloji şirketleri, bu yeniliklerle ön plana çıkmak için elinden gelen çalışmaların her birini gerçekleştiriyor. Bu bağlamda ise sektörün son zamanlarda konuştuğu yeniliklerden bir tanesi, cep telefonların ekranları altına gömülü olan ön kameralardır. Bu özellik sayesinde ise kullanıcılara tam ekran deneyimi sunmak adına çalışmalarına devam eden şirketler, teknolojiyle ilgili olarak çeşitli alternatifler üretmeye çalışıyorlar. 

Samsung Galaxy A72 hakkında yeni sızıntılarSamsung Galaxy A72 hakkında yeni sızıntılar

Çinli bir teknoloji şirketi olan ZTE, birkaç ay dünyanın ilk ekran altına gömülü ön kamerası olan telefonu Axon 20 5G'nin duyurusunu gerçekleştirmişti. İlk olarak Çin'de ardından da bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulan söz konusu bu telefon, bir süredir deneyimleniyordu. Şimdi ise Samsung'un söz konusu bu konu ile ilgili olarak yeni bir çözüm arayışı içerisinde olduğu ortaya çıktı. LetsGoDigital tarafından keşfedilen bu yeni patent, Samsung'un uygulamayı düşündüğü teknolojinin ZTE'ninkinden daha avantajlı bir kullanım sunacağı düşünülüyor. 

Samsung, ön kamerayı kaybetmek için ikinci bir ekran üzerinde çalışıyor

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan patent verileri, Samsung'un ikinci bir ekran kullanarak ön kamerayı kaybetmeye çalışacağı düşünülüyor. ZTE, ekran panelinin direk altına gömdüğü ön kamera ile beraber biraz performans kaybı yaşamış gibi gözüküyor. Fakat Samsung'un elde edilen patentinde bu şekilde bir kayıp söz konusu değildir. Çünkü şirket, ön kamera küçük bir ekran parçası ile gizleniyor. Kullanıcı, ön kamerayı açtığında ise ikinci olan bir ekran parçacığı, bir mekanizma sayesinde aşağı doğru çekiliyor. bu sayede kameraya gelen ışık miktarı ve renkler ZTE'de olduğu gibi ekran katmanı nedeniyle bozulmamış oluyor.

Konuya ilgili olarak elde edilen patent bilgilerine göre kullanıcılar, bu telefonu normal olarak kullanırken, kameraya dair herhangi bir şey görünmeyecek. Kameranın gizlenmesini sağlayan ekran parçacığı, büyük ekran tamamlayarak çalışma performansı sergileyecek. Yani bu görünüş açısından bir kayıp durumu söz konusu olacak. Fakat bu katman, büyük ekranın altında yer alacak. Bu da birkaç milimetrelik yükselti farkının yaşanacağını da ortaya çıkarıyor. Fakat bu durum, ekran altına gömülü ön kamera deneyimi için çok da önemli bir şey değildir. 

ZTE Axon 20 5G'nin tasarımı da belli oldu

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung'un ön kamera deliğinden kurtulmak adına yeni şeyler denediği önemli bir gerçektir. Fakat alınacak olan bu patentin gerçek bir ürün haline gelip gelmeyeceği de şu an için sır olarak saklanıyor. Şirket bu projeyi gerçekleştirebilir veya o0 şekilde rafa da kaldırabilir. 

 


Samsung Galaxy Buds Pro'nun fiyatı ve tüm özellikleri ortaya çıktıSamsung Galaxy Buds Pro'nun fiyatı ve tüm özellikleri ortaya çıktı
Samsung'un kayıp cihaz bulucu Smarthings uygulaması ortaya çıktıSamsung'un kayıp cihaz bulucu Smarthings uygulaması ortaya çıktı
Samsung pandemi nedeniyle 9 sene sonra 300 milyon barajını geçemediSamsung pandemi nedeniyle 9 sene sonra 300 milyon barajını geçemedi

PAYLAŞ