Samsung ekran altı kamera üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung ekran altı kamera üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-18 19:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji pazarının en güçlü şirketleri arasında olan Samsung 2020 senesi için hazırlıklara başladı. Yenilikçi teknolojisiyle ön plana çıkan marka kendi içerisinde bir ilke imza atmak için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Güvenilir kaynaklar arasında olan Ice Univers’e göre Samsung 2020 senesinde ön kamerası ekranın altına yerleştirilmiş yeni bir akıllı telefonu piyasaya sürecek. Bildiğiniz üzere Samsung’un 2020 senesinde tanıtması beklenilen amiral gemileri Galaxy S11 ve yeni katlanabilir telefonu Galaxy Fold 2’de bu teknolojinin olmayacağını belirten kaynak, şirketin üçüncü bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını da belirtmiş oldu. Aldığı kararla yeni teknolojilerini Galaxy A serisi akıllı telefonlarında kullanmaya başlayan Samsung’un söz konusu teknolojisini dönen kamera bulunan Galaxy A80’nin 2020 senesindeki versiyonunda kullanabileceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra Samsung’ yönelik bir diğer iddia ise Galaxy Note serisinin 2020 senesinde kaldırılacağı. Ancak şirket bu kararından vazgeçerse ekran altı kamera teknolojisi Galaxy Note 11’de de karşımıza çıkabilir.

Uygun fiyatlı Samsung Galaxy Note hakkında yeni gelişmelerUygun fiyatlı Samsung Galaxy Note hakkında yeni gelişmeler

Ekran altı kamerası teknolojiye yeniden yön verebilir

Uygun fiyatlı Samsung Galaxy Note hakkında yeni gelişmeler

Ancak ekran altı kamera teknoloji üzerinde çalışan tek markanın Samsung olmadığını da belirtmek de fayda var. Resmi açıklamalara göre son dönemlerin yükselen markaları arasında olan OPPO ve Xiaomi’de bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor. Hatta OPPO’nun bu teknoloji üzerinde 2017 senesinden beri çalıştığı da bilinmekte. Motorlu, delikli, kızaklı, çentikli telefonları ortadan kaldıracak olan bu yeni teknolojinin ciddi anlamda merak uyandırdığını söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi akıllı telefon üreticileri artık ön ekranda kameraya yer bulmak için oldukça zorlanıyor. Söz konusu teknolojinin geliştirilmesinin bu konuya bir çözüm getireceğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra bu teknolojide önemli olan en önemli noktalardan biri de, ekran altı kamerayı ilk hangi markanın piyasaya süreceğinden ziyade ilk hangi markanın sorunsuz bir şekilde piyasaya sürebileceği. Bunu da önümüzdeki sene OPPO, Xiaomi ve Samsung cihazlarını pazara çıkardıktan sonra öğreneceğiz.



PAYLAŞ