Samsung, dizüstü bilgisayarlar için 90 Hz OLED ekran üretimine başlıyor - Haberler - indir.com

Samsung, dizüstü bilgisayarlar için 90 Hz OLED ekran üretimine başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 18:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, dizüstü bilgisayarlar için 90 Hz yenileme hızına sahip OLED ekranların seri üretimine başladığını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklama göre, 14 inçlik paneller Asus, Dell, HP ve Lenovo'nun gelecek sürümlerinde kullanıcıların karşısına çıkarılacak

Dizüstü bilgisayarlarda 90 Hz yenileme hızına sahip ekranlar için aslında biraz geç kalındığını söylemek yanlış olmaz. Samsung daha önce yaptığı açıklamalarda bu yılın Mart ayında OLED ekranların satışa sunulacağına dair söz vermişti. Ancak pandeminin olumsuz etkilerinden oldukça zarar gören şirketin üretimlerinde gecikmeler yaşandı. Bunu biran önce ortadan kaldırmak isteyen şirket en kısa zamanda 90 Hz OLED ekranları dizüstü bilgisayarlara getirmeyi hedefliyor.

Samsung çıkarttığı gerilebilir ekran ile benzersiz bir deneyim sunuyor!Samsung çıkarttığı gerilebilir ekran ile benzersiz bir deneyim sunuyor!

Daha akıcı animasyonlar sunan 90 Hz OLED ekranlar, oyuncu kitlesini de oldukça memnun edecek. Ayrıca bu paneller daha bulanıklığı da en aza indirdiğinden, hareketli kullanıcıların görüntüleri 120Hz LCD panellere göre daha net görmesini sağlayacak.

Samsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttı

Şirkete göre bu ekranlar, diğer ekranlara göre nispeten daha keskin ve daha akıcı görüntüler sunacak. Bunun yanı sıra Samsung’un yeni ekranlarının en güzel tarafı da grafik kartlarına gereksinimi azaltacak olması.

OLED paneller DCI-P3 ton aralığının %100'ünü kapsayarak daha canlı renkler sunduğundan kullanıcılar daha gerçekçi siyahlar görebilir ve daha iyi görüş açılarına sahip olabilecekler. Buda hem video izlerken, hem de oyun oynarken eşsiz bir deneyim sunabilir.

Bu teknolojiyi ilk Asus kullanacak

90 Hz yenilime hızına sahip ekranlar, ilk olarak Eylül ayı başlarında duyurulan Asus'un Zenbook 14X Pro ve Vivobook 14X Pro dizüstü bilgisayarlarında karşımıza çıkacak. Buna ek olarak Samsung ProArt Studio OLED ve diğer Tayvan marka modelleri için 16 inç 4K paneller tedarik edeceğini de açıkladı.

Asus Pazarlama ve Ürünlerden sorumlu genel müdür yardımcısı YC Chen konuyla ilgili yaptığı açıklamada "OLED ekranlar, insanların bilgisayarlarından ders çalışırken, sanal toplantılar yaparken, oyunlar oynarken ve video izlerken daha iyi bir deneyim sunarak tüketicilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilir" dedi.

Yeni panellerle Samsung, geleneksel standart yenileme hızına sahip olan 60 Hz'i ekranları tarihe gömebilir. Daha öncesinde 90 Hz veya daha fazla yenileme hızına sahip olan ekranlar sadece oyuncu bilgisayarlarında karşımıza çıkıyordu. Bu yenilik tüketicilerin normal bilgisayar modellerinde de aynı kaliteye sahip olmasını sağlayarak, bilgisayarlarını oyun için kullanmayan tüketicilerin daha az ücret ödeyerek cihazlarından daha kaliteli görüntüler almasını sağlayacak. Şimdilik bu teknoloji kısıtlı modellerde karşımıza çıkacak gibi dursa da Samsung ilerleyen zamanlarda bu pazarın lideri olabilir gibi görünüyor.

 


Samsung, Sanal RAM'i ücretsiz sunduSamsung, Sanal RAM'i ücretsiz sundu
Samsung'un su altında müzik keyfi sunan kulaklığı: Galaxy Buds!Samsung'un su altında müzik keyfi sunan kulaklığı: Galaxy Buds!

PAYLAŞ