Samsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttı - Haberler - indir.com

Samsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 22:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung Display, Galaxy Z Fold 3 ile birlikte piyasaya sunulan yeni OLED teknolojisi için ayrı bir tanıtım gerçekleştirdi.

Samsung akıllı telefon pazarında Xiaomi’nin ciddi bir tehdidi altında olsa da şu an için işler yolunda gözüküyor. Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı özel bir lansman ile Galaxy Z Fold 3 modellerinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Kuşkusuz en çok ilgi gören şirketin yeni katlanabilir telefon olmuştu. Katlanabilir modelde özel bir ekran teknolojisine yer veren Samsung, yeni yayınladığı blog yazısı ile birlikte mevcut ekran teknolojisi ile ilgili teknik detayları aktardı.

Samsung Eco² OLED teknolojisi neler sunuyor?

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında yer bulan detaylara göre yeni teknolojide en çok ön plana çıkan detay daha yüksek kontrast, daha fazla görünürlük ve daha düşük tüketim. Yeni ekran teknolojisinde tüm bunları bir arada sunmayı başaran Samsung, teknolojide küçük değişiklikler yaptı. Samsung mühendisleri, panelin harici ışığı yansıtmasını önlemek için tipik olarak ekranlara takılan opak plastik polarizör katmanına olan ihtiyacı ortadan kaldırdı. Böylece daha az pil tüketen ve daha parlak bir ekranın kullanılmasına imkan tanıyan bir sistem geliştiren mühendisler, daha kullanıcı dostu ve daha çevreci bir gelişmenin de ilk adımını atmış oldu.

Test Sonuçları Etkileyici!

Yeni ekran teknolojisi ile ilgili yapılan testlerin de aktarıldığı blog gönderisinde önceki sistemlere göre yüzde 25 daha az güç tüketimi ve iletim oranında da yüzde 33'lük bir performans elde etti. Şirket aynı zamanda geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda plastik kullanımında da ciddi sınırlamalar yapacağını duyurmuştu Bu projenin bir parçası olarak plastik katmanını ekranlardan çıkaran Samsung böylece daha çevre dostu olarak yeni teknolojilerinde plastik kullanımına azaltmış oldu.

Samsung Display Mobil Ekran İş Birimi Başkanı ve Başkanı Sungchul Kim ise şunları söyledi: "Eco² OLED'e ek olarak Samsung Display, teknolojileri optimize etmeye ve pil tüketimini azaltan organik malzemeler üretmeye devam edecek."

Üstelik şirketin yeni geliştirmiş olduğu teknoloji, ekran altı kamera kullanımını da kolay hale getiriyor. Yapılan açıklamalara göre Eco² OLED paneli yalnızca piksel yoğunluğunu optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda polarizörü ortadan kaldırmanın faydasıyla, UPC'ye daha fazla ışık düşürüyor ve kamera modülündeki geçirgenliği arttırıyor. 

Samsung, ABD, Kore, Birleşik Krallık, Çin ve Japonya dahil yedi pazarda Eco² OLED'in patentini aldı. Bu bakımdan şirket mevcut yeni ekran teknolojisi ile birlikte bu alandaki hakimiyetini de perçinledi





PAYLAŞ