Samsung Display, ultra ince cama sahip ekranını duyurdu            - Haberler - indir.com

Samsung Display, ultra ince cama sahip ekranını duyurdu           

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung Display için yaşana son gelişmelerde şirketin ultra ince cam teknolojisini diğer akıllı telefon üreticilerine de satılacağı belirtildi.

Ekran teknolojilerinde dünyanın önde gelen markalarından bir tanesi olan Samsun, bu amaç doğrultusunda devreye aldığı Samsung Display bölümünde önemli üretimlere imza atıyor. Şirket için gelen son bilgilerde ekran teknolojisinin diğer üreticilerle de paylaşılacağı belirtildi. Kısaca UTG olarak adlandırılan ürün, bugüne kadar çok fazla piyasada yer bulmamış ve şirket tarafından bilinçli bir şekilde arka planda tutulmuştu. Ancak yapılan yeni açıklamada, şirketin bu konuda karar değiştirdi de net olarak görüldü.

Samsung, yeni sürüm güncellemesinde Android'den hızlı davrandıSamsung, yeni sürüm güncellemesinde Android'den hızlı davrandı

Samsung’dan sürpriz UTG kararı

ETNews’te yer alan gelişme üstelik pek çok anlaşmanın yapıldığını da gösteriyor. Zira elde edilen bilgilere göre Samsung ultra ince cam ürünü kullanacak ilk marka ile anlaşma sağlamış durumda. Google tarafından geliştirilecek yeni katlanabilir akıllı telefonda yer alacak ince ekran böylece Samsung'un teknolojisini kullanan ilk model olarak da dikkat çekecek.

Google Pixel adıyla yeni bir katlanabilir modern sunması beklenen Google'ın mevcut modeller için büyük bir aşamaya geride bıraktığı ve 2021 yılı içerisinde yeni bir katlanabilir model sunacağı belirtildi. Google tarafından geliştirilecek özel modelde, UTG ile birlikte özel bir AMOLED ekranın kullanılması bekleniyor.

Dünya genelinde mevcut teknolojiye sahip tek marka olan Samsung'un teknoloji ile ilgili aldığı bu karar akıllı telefon dünyasında oldukça dikkat çekti. İnce yapısı sayesinde özellikle katlanabilir modellerde üreticilere fazladan avantaj sunan UTG teknolojisi, şirketlerin daha kolay bir şekilde modellerini üretmesine destek sağlayacak.

UTG tüm üreticilere açılacak

Paylaşılan raporda, mevcut teknolojinin tüm üreticilere sunulacağı belirtildi. Tedarik kısmında herhangi bir sorun yaşaması beklenmeyen Samsung, farklı markalar ile yapacağı işbirlikleri sayesinde ekran teknolojisi satışından da ciddi bir gelir elde etmeyi başaracak. 

Samsung’tan açıklama bekliyor

Gündeme gelen gelişmeler ve sızdırılan rapor, şu anda sadece iddialara dayanıyor. Ancak Samsung tarafından böylesine ciddi bir kararın alınması, gözlerin Samsung tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmesine neden olmuş durumda. Şirketin mevcut pazar ile ilgili ya da yaptığı yeni anlaşma için resmi bir basın duyurusu yapması bekleniyor.



PAYLAŞ