Samsung Display QNED teknolojisi üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung Display QNED teknolojisi üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung şirketinin hizmeti Display bilindiği üzere pek çok yeni teknoloji üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bu teknolojiyi de özellikle akıllı cep telefonlarında ve televizyonlarında kullanıyor. Samsung QLED teknolojisi ile televizyonlarında fark yaratmıştır. Bunun ardından ise QNED, kuantum tabanlı nokta nanorod LED olarak da adlandırılan bu teknoloji üzerinde çalışma yapan Samsung, üretime başlıyor. Samsung QNED teknolojisi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. 

Samsung QNED teknolojisi geliyor

QNED teknolojisi yeni nesil ekran teknolojisi olarak adlandırılan güçlü bir sistemdir. QNED, günümüzde yer alan sıvı kristal ekranların yani LCD'lerin ve organik ışık yayan diyot (OLED) teknolojisi arasında konumlandırmak isteniyor. OLED, herkes tarafından bilindiği üzere LCD'ye oranla çok daha masraflı olduğu için bu ekranın kullanıldığı cihazlarda fiyatlar da oldukça yüksektir. İşte kuantum tabanlı geliştirilen bu cihazların fiyatları biraz olsun daha uygun fiyatlı olabilir gibi duruyor. Samsung Electronics aslında QD-OLED sistemi üzerinde çalışıyor ve 2021 yılında bu ekran teknolojisinin üretimi üzerinde çalışmalar yapılacağı söyleniyor. 

Samsung Galaxy A52 5G özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy A52 5G özellikleri sızdırıldı

Thelec üzerinde yayımlanan yeni bir habere göre Samsung, söz konusu bu teknolojisi hakkında 94’ün üzerinde patent başvurusunda bulundu ve bunlar oldukça önemli olarak değerlendirilen patentlerdir. Samsung Display, QNED teknolojisini geliştirmek için sadece 4 yılını harcadı. Bunun yanı sıra görünen o ki şirket, üretim için uygunluğundan zaten emin ve yakında 2021 yılına kadar fabrikaları için üretime geçmek için hızla çalışmalarına devam ediyor.


Samsung'un Note serisi son mu buluyor?Samsung'un Note serisi son mu buluyor?
Samsung Galaxy A42 5G'nin işlemcisi belli olduSamsung Galaxy A42 5G'nin işlemcisi belli oldu
Samsung, yeni M5 ve M7 monitörlerini tanıttıSamsung, yeni M5 ve M7 monitörlerini tanıttı

PAYLAŞ