Samsung Display gelecek ekran teknolojilerini tanıttı - Haberler - indir.com

Samsung Display gelecek ekran teknolojilerini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 19:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung’un ekran üzerinde çalışan birimi Samsung Display, katlanabilir modeller başta olmak üzere ekranların geleceği için vizyonunu sergiledi. Yeni paylaşımlar dünya genelinde dikkat çekmeyi başardı.

Ekran teknolojileri ile sadece kendi ürünlerinde değil, diğer pek çok markaya destek veren Samsung, gelecek vizyonuna dair önemli paylaşımlar yaptı. Samsung Display tarafından yapılan paylaşımlar gelecek modellerdeki ekran teknolojilerine dair önemli veriler sunarken, asıl detaylar önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Display Week 2021 etkinliğinde paylaşılacak.

Samsung Display geleceğin telefonunu tasarlıyorSamsung Display geleceğin telefonunu tasarlıyor

S-Foldable

Samsung Display için en önemli gelişmelerden birisi S-Foldable olarak adlandırılan katlanabilir modeller olacak. Katlanabilir yapısıyla ekran teknolojisinde farklı bir deneyim sunmaya hazırlanan Samsung, bu konuda sektörün de iddialı şirketlerinden birisi. Yeni paylaşıma göre S-Foldable olarak geliştirilecek modeller katlanma konusunda çok daha yetenekli olacak. Farklı şekillerde katlanma desteği ile farklı kullanımları destekleyecek olan ekranda OLED teknolojisi kullanılacak. 3 farklı katlana seçeneğine sahip cihaz, 7.2 inç büyüklüğündeki ekran ile kullanılacak. Katlandığında ise hem içe hem de dışa doğru iki kez katlama desteği sunan model, bu sayede çok küçük boyutlara getirilebilecek.

17 inç Dizüstü Bilgisayar

Samsung Display tarafından geliştirilen yeni teknolojilerinden bir diğeri ise 17 inç katlanabilir dizüstü bilgisayar modeli olacak. Katlanabilir konseptte hazırlanacak olan ekran, geleceğin dizüstü bilgisayarlarında kullanılacak. OLED panel üzerine inşa edilen ekran için gerekli tüm birimler de ekranda yer alacak. Ortadan ikiye katlanabilecek olan ekran, dizüstü bilgisayarlarda da yeni bir deneyim sunacak.

Samsung Ekran Taşınabilir Ekran

Samsung’un üzerinde durduğu konulardan birisi de taşınabilir ekran teknolojisi. Mevcut akıllı cihazları daha da geliştirmek büyütmek için kullanılabilecek ekran, ince bir görüntüleme cihazı olarak kullanılacak.

Kaydırılabilir OLED Ekran

Kaydırılabilir OLED ekran konsepti, OPPO X 2021 ile aynı formata dayanıyor gibi görünüyor.  Kaydırabilir ekran teknolojisi, daha geniş bir ekrana ihtiyaç duyulduğunda ekran ardından kaydırılarak açılabiliyor.

Ekran Altı Kamera

Samsung, Under Panel Camera olarak adlandırılan ekran altı kamera teknolojisini artık büyük oranda geliştirmiş durumda.  Yeni teknoloji cep telefonlarının yanı sıra tablet ve laptop modellerinde de kullanılması planlanıyor.



PAYLAŞ