Samsung, daha hızlı dosya aktarımı için harekete geçti - Haberler - indir.com

Samsung, daha hızlı dosya aktarımı için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 12:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Halihazırda Quick Share ile hızlı bir şekilde dosya aktarma işlemi yapan özelliğe sahip olan Samsung, bu özelliği daha da genişletmek için Çin merkezli şirketin kurmuş olduğu MTA'ya katıldı. 

Çin merkezli şirketler akıllı cep telefon pazarına yön vermek adına çalışmalarına hızla devam ediyor. Birkaç yıl önce Xiaomi, OPPO ve Vivo, 20 MB/s hızlı bir dosya aktarma hizmeti sağlamak adına MTA adından ittifakı kurdular ve yenin bir özellik üzerinde çalışmaya başladılar. Söz konusu bu işlevsel özellik birkaç ay test edilmesinin arından nihayet kullanıcıların beğenisine sunuldu. Şimdi ise Çin merkezli üreticiler tarafından kurulan bu ittifaka önemli bir isim daha eklendi. Yabancı basında yer alan haberlere göre ise Güney Koreli üretici Samsung, artık Çinli şirketlerin kurduğu MTA ittifakında yer alan isim oldu. Şu an için bünyesinde hızlı dosya aktarma özelliğini barındıran bu şirket, alternatif olarak da bu grupta yerini aldı. 

Samsung’un ön yüklü uygulamalarında güvenlik açığı bulunduSamsung’un ön yüklü uygulamalarında güvenlik açığı bulundu

Samsung, MTA ittifakına dahil oldu

Samsung dışında bu grup içerisinde popüler olarak daha pek çok isim yer alıyor. Örnek vermek gerekirse Asus ve Asus’un oyuncu telefonu üreten Republic of Gamers markası, OnePlus, Meizu, ZTE, Black Shark ve HiSense de bu topluluk içerisinde bulunuyor. Fakat tüm bu şirketler arasında Samsung'un dahil olması oldukça ses getirdi. Dünyanın en büyük akıllı cep telefon üreticileri arasında yer alan Samsung, 2020 yılında kullanımdan kaldırılan Android Beam'in yerine kendi kablosuz aktarma özelliği Quick Share’ı getirdi. Ek olarak şirket Windows 10 için bile uygulama geliştirdi. Şimdi ise Güney Kore merkezli Samsung, kendi dosta aktarma özelliğine alternatif olarak Çin merkezli şirketlerinde ittifakında yer almaya karar verdi. Bundan sonra Galaxy akıllı telefonlarda MTA sistemini sahip olacak olan ve dosya aktarımı konusunda da oldukça hızlanacak. Ancak Samsung'un söz konusu bu güncellemeyi ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacağı ise bilinmiyor. 

 


Samsung Galaxy S21 FE üretimleri durdurulduSamsung Galaxy S21 FE üretimleri durduruldu
Samsung Galaxy S22 kamera konusunda iddialı geliyorSamsung Galaxy S22 kamera konusunda iddialı geliyor
Samsung hibrit çipini tanıttı: Ram ve Flash bir aradaSamsung hibrit çipini tanıttı: Ram ve Flash bir arada

PAYLAŞ