Samsung çip üretiminde önemli bir başarı yakaladı - Haberler - indir.com

Samsung çip üretiminde önemli bir başarı yakaladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devinde yok yok. Dünyanın en büyük bellek yongası üreticilerinden olan Samsung, aynı zamanda yarı iletken segmentinde de piyasa değeri açısından TSMC'nin gerisinde yer alıyor. Elde edilen son veriler, Güney Koreli şirketin pazar değerinin geçtiğimiz hafta itibariyle 261,9 milyar dolar olduğu aktarıldı. Üretici şirket, piyasa değeri olarak TSMC'nin gerisinde bulunuyor. Hisse senedinde yaşanan düşüşe rağmen, Samsung yüzde 18,8 pazar payı ile beraber ikinci sıraya adını yazdırabiliyor. Söz konusu bu raporlara göre, 51,9 pazar payına sahip olan TSMC'nin toplam piyasa değeri ise 306,3 milyar dolar şeklinde. 

TSMC’nin hisse fiyatı yıl başından bu yana yüzde 2,8 artarken, Güney Koreli şirketin hisse fiyatı aynı dönemde yüzde 4,5 oranına düştü. Dünyanın büyük ve önemli GPU şirketi olan Nvidia, milyar dolarlık piyasa değeriyle yarı iletken pazarındaki şirketler için hazırlanan raporda üçüncü sırada adında yer alıyor. Samsung şirketinin yakın zaman içerisinde Nvidia’nın bir sonraki GPU serisini üretmek için bir sözleşme imzaladığı da belirtiliyor. 

Samsung bir kez daha Asya'nın en sevilen markası olduSamsung bir kez daha Asya'nın en sevilen markası oldu

Listenin ikinci sırası Samsung'ken diğer şirketler ne durumda?

Yarı iletken satışlar açısından dünyanın en büyük şirketi olan Intel, hisse fiyatı 2020'nin başından bu yana yüzde 3,8 düştükten sonra şu anda 252 milyar dolarlık bri piyasa değeri ile adından söz ettiriyor. Broadcom (128.4 milyar dolar), Texas Instruments (119 milyar dolar) ve Qualcomm (104 milyar dolar) sırasıyla beşinci, altıncı ve yedinci sırada yer alıyor. 


Samsung Galaxy S20 Fan Edition performans testinde görüntülendiSamsung Galaxy S20 Fan Edition performans testinde görüntülendi
Apple Samsung'a 1 miyar dolarlık ceza ödediApple Samsung'a 1 miyar dolarlık ceza ödedi
LG Samsung için ekran tedarikine başlıyorLG Samsung için ekran tedarikine başlıyor

PAYLAŞ