Samsung çıkarttığı gerilebilir ekran ile benzersiz bir deneyim sunuyor! - Haberler - indir.com

Samsung çıkarttığı gerilebilir ekran ile benzersiz bir deneyim sunuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 17:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Ekran teknolojisinde yeni bir çalışma sürdüren Samsung, gerilebilir ekran modeli ile telefon sektöründe yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Ekranlar söz konusu olduğunda sektörün en iddialı markalarından bir tanesi olan Samsung, özellikle yeni teknolojisi ile yeniden fark yaratacağının ilk izlenimlerini vermeye başladı. Şirket tarafından yapılan son tanıtımlarda özel bir ekran teknolojisi üzerinde tanıtıldı ve gerilebilir ekran olarak adlandırılan yeni teknoloji sayesinde yepyeni bir boyut ve deneyimin sunulacağı belirtildi. Mevcut teknolojinin katlanabilir ekranlarda tercih edilmesi ve böylece daha esnek bir yapının sunulması bekleniyor.

Samsung’un tanıtımı büyük ilgi çekti!

Samsung'un gerilebilir ekranları ile ilgili ilk detaylar resmi tanıtım ile öğrenildi. Bu bakımdan herhangi bir iddia ya da sızıntı değil direkt Samsung tarafından yapılan tanıtım ile birlikte mevcut bilgilere ulaşıldı. 

Geçtiğimiz Haziran aylarında şirketin yeni bir teknoloji üzerine çalıştığı ilk defa paylaşılmıştı. Bu bakımdan yeni tanıtım mevcut iddiaların doğru olduğunu da gösterdi. 2 boyutlu içeriğe farklı bir boyut katabilmek adına dikey olarak uzatılabilen ya da getirilerek daha büyük bir hale getirilebilen yeni ekran teknolojisi için ilk prototip hazırlanmış durumda. 13 inç boyutundaki yeni prototip şirketin çalışmaların çok başında olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Ancak Samsung'un büyük önem verdiği görüntü teknolojisi, özellikle katlanabilir ekranlar ile birlikte sektöre yeni bir soluk ve deneyim getirecek. İlerleyen yıllardaki yeni modellerde yeni teknolojiye yer vereceğini net bir şekilde dile getiren Samsung, bilim kurgu olarak görülebilecek bir çalışmanın gerçek hale geleceğini söyleyerek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Yeni ekran için yapılan tanıtım ise şöyle;

Samsung ekran teknolojisindeki gücünü arttırıyor!

OLED pazarına öncülük eden şirket, ileri teknolojilerine dayanarak yeni nesil ekranlar için önemli aşamaları geride bırakmış durumda. Gerilebilir OLED, adından da anlaşılacağı gibi gerilebilir, daha da büyütülebilen bir ekran. Yeni teknoloji, görüntülenen içeriğe göre üç boyutlu olarak uzatılabiliyor. Şirket tarafından yapılan özel tanıtımda, üç boyutlu etki, mükemmel bir şekilde gösterildi. Akan lav görüntüsünü sergileyen şirket, yeni OLED’iyle izleyenleri büyüledi. Gösteride, lavın hareketine göre ekran büyüyüp küçüldü ve görüntü daha gerçekçi bir şekilde yansıtıldı.

Samsung Display Başkan Yardımcısı Changhee Lee tarafından tanıtımda yapılan açıklamalarda ise "Geçmişte gerilebilir OLED'in deformasyon derecesi yaklaşık yüzde 5’ti. Ancak şimdi önemli ölçüde iyileşme sağladık. Çeşitli ekranların ortaya çıkmasıyla birlikte, bitmiş ürünlerde yeni ekran, yepyeni bir deneyim sunacak." dedi.





PAYLAŞ