Samsung cihazlarına özel AirDrop alternatifi veri paylaşım özelliği getiriyor! - Haberler - indir.com

Samsung cihazlarına özel AirDrop alternatifi veri paylaşım özelliği getiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 09:33:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket Samsung, gerek orta seviye gerekse amiral gemisi cihazları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak şirketin gündemde Galaxy S20 serisi bulunuyor. Şubat ayında resmi olarak göreceğimiz bu model serisi hakkında sızıntılar bitmek bilmiyor. Ancak şimdi ise farklı olarak Apple’ın AirDrop sistemine benzer Samsung Quick Share sistemi ortaya çıktı. Apple ekosisteminin iPhone kullanıcıları tarafından oldukça beğenilen AirDrop özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar telefonlar arası veya bilgisayarlara çok hızlı bir şekilde veri aktarımı gerçekleştirebiliyorlar. Birçok kişinin severek kullandığı bu özelliğin bir benzer sistemi için şimdi ise Samsung geliştirmeye başladı.

Samsung’dan Quich Share sistemi geliyor

Galaxy Z Flip’in özellikleri netleşiyorGalaxy Z Flip’in özellikleri netleşiyor

Şirketin geliştirmiş olduğu ve üzerinde çalışmalara devam ettiği Quich Share, söylenenlere göre Galaxy akıllı telefonlara arasında kolay dosya transferini sağlayacak. Bu sistem yakındaki Galaxy telefonları kolay ve otomatik olarak algılayacak ve bulut tabanlı bir alt yapıyı kullanıcılara sunacak. Resmi olarak Galaxy S0 ailesi ile beraber bu özelliğinde lanse edilmesi bekleniyor. Ancak bu Quich Share altyapısının UI 2.1 ve üzeri arayüze sahip Galaxy modellerde desteklenmesi ve yer alması bekleniyor.

Samsung’un bu yeni dosya aktarım sistemi oldukça iddialı gözüküyor. Diğer yandan AirDrop’a sağlam bir alternatifin Vivo, OPPO ve Xiaomi ortaklığından geldiğini de görmüştük. Bir süredir üzerinde çalışılmaya devam edilen “Peer-toPeer Transmissions Alliance” adlı bu sistem sayesinde Android temele sahip olan arayüzler ColorOS, MIUI ve FuntouchOS sistemlerinin içerisine entegre edilecek. Bluetooth LE kullanılarak elşeme ve WiFi F2P temelli aktarımı bu sistem gerçekleştirebilecek. İnternet bağlantısı olmadan ise bu sistem 20 MB veri aktarımı sunabiliyor. Bu marka ve bu arayüze sahip modelleri aralarındaki dosya aktarımının bu sayede daha kolay bir hale gelmesi hedefleniyor.


Samsung yeni güncellemeyle Galaxy Note 9’daki güvenlik açıklarını kapatacak!Samsung yeni güncellemeyle Galaxy Note 9’daki güvenlik açıklarını kapatacak!
Samsung Galaxy S20 ailesinin satış tarihi açıklandıSamsung Galaxy S20 ailesinin satış tarihi açıklandı

PAYLAŞ