Samsung cihazlara akıllı RAM geliyor - Haberler - indir.com

Samsung cihazlara akıllı RAM geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli akıllı cihaz üreticisi Samsung, yeni akıllı RAM teknolojisi üzerinde çalışmalar yaptığını duyurdu. Akıllı RAM LPDDR5-PIM RAM'in tüm özellikleri ve çıkış tarihini yazımızda bulabilirsiniz. 

Başarılı üretici, yeni akıllı RAM teknolojisi üzerinde çalışmalar yaptığını dile getirdi. Bellek teknolojisinin ön plana çıkan şirketlerinden Samsung, her yıl dikkate değer miktarda mikroişlemci ve IC yeniliklerinin açıklandığı yarı iletken konferansı Hot Chips 33’te yeni ürününü aktardı. Bellekte işleme (PIM) teknolojisindeki son gelişmeler oldukça dikkat çekidir. Bu teknolojinin adının LPDDR5-PIM RAM olduğunu dile getirildi. Bu esasında AI (yapay zeka) özelliklerine sahip bir üründür. Başarılı teknoloji şirketi, bu teknolojinin daha az güç harcarken performansını artırabileceğini iddia etti. 

Türkiye'de satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy A52s'in özellikleri açıklandıTürkiye'de satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy A52s'in özellikleri açıklandı

Akıllı LPDDR5-PIM RAM'in özellikleri

Günümüzde pek çok akıllı cep telefonlar yer alan makine öğrenimi, sistem performansından çevirilere, sesli komutlardan kamera kalitesine kadar pek çok konuda yardımcı oluyor. Güney Kore merkezli Samsung, bu işlemlere yardımcı olması adına akıllı cihazlara özel yapay zeka altyapılı RAM'i geliştirdiğinin bilgisini verdi. Şirket, özelliğin simülasyon testlerinde LPDDR5-PIM’in ses tanıma, çeviri ve sohbet robotu gibi uygulamalarda enerji kullanımını yüzde 60 oranında azaltırken performansı iki katından daha fazla artırdığını açıkladı. Bu, ilk aşamada oldukça kullanışlı bir özellik olarak görülüyor. Potansiyel olarak ise daha hızlı, daha verimli bir maline öğrenimi performansı elde ediliyor. 

Şirket, "Samsung’un LPDDR5-PIM mobil bellek teknolojisi, veri merkezi bağlantısı olmadan bağımsız AI yetenekleri sağlayabilir." şeklinde bir açıklama yaptı. Samsung, yeni akıllı RAM teknolojisinin cihazlara ne zaman dahil edileceğini aktarmadı. Aynı zamanda bu teknolojinin ne kadar güçlü olduğu, görüntü işleme ve bilgisayarlarda görülür gibi daha gelişmiş görevleri yerine getirip getirmeyeceği şu an için belirsizdir. Bununla beraber, 2022’de şirket, PIM teknolojisini tamamlamayı hedefliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Samsung Galaxy S21 FE ertelendi mi?Samsung Galaxy S21 FE ertelendi mi?
Samsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttıSamsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttı
Samsung Galaxy A03s özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy A03s özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ