Samsung Cihazlar Kilit Açıldığında Otomatik Selfie Çekecek - Haberler - indir.com

Samsung Cihazlar Kilit Açıldığında Otomatik Selfie Çekecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 16:48:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung, bileşenlerini azaltarak maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Şimdi ise ortaya çıkan bir gelişme ile ortam ışığı sensörü cihazlardan kaldırılacak ve otomatik ekran parlaklığı ön kamera sayesinde gerçekleşecek. Şirket şuan için dünyanın en çok satan akıllı telefon markası konumunda bulunuyor. Pazarın en güçlü konumunda yer alan şirketin daha çok Çin ve Hindistan gibi bölgelerde Çinli üretici rakiplerinin arkasında bulunuyor. Özellikle o pazarlarda Oppo, Xiaomi ve Vivo gibi üreticilerin uygun fiyata güçlü modellerini görüyoruz. Samsung ise oradaki Pazar payını arttırmak adına üretim maliyetlerini azaltmak istiyor.

Samsung Maliyetler Düşüyor

Samsung Galaxy S10'nun görünümü nasıl olacak?Samsung Galaxy S10'nun görünümü nasıl olacak?

Daha düşük seviyeli akıllı telefonların Pazar payında payı arttırmadığı Samsung tarafından belirlenmiş durumda. Bu noktada ise şirkerin maliyetleri azaltarak tıpkı Xiaomi gibi amiral gemisi modellerinde fiyat anlamında rekabet etmesi bekleniyor. SamMobile kaynaklı bir paylaşıma göre şirketin şimdide cihaz içerisinden bazı donanımları çıkartmaya başladığı gözüküyor. Buna göre Galaxy J8 serisine yayınlanacak bir güncelleme sayesinde yeni bir otomatik ekran parlaklık özelliği cihaza getiriliyor. Bu özellik ile kullanıcı cihazın kilidini her açtığında ön kamera ortam ışığını algılamak için otomatik bir fotoğraf çekecek. Bu fotoğraf ise bir sunucuda depolanmayacak ve direkt bir şekilde silinecek.

Bu özelliğin Samsung cihazlarda yer alan ortam ışığı sensörüne yönelik gelmesi bekleniyor. Bu noktada şirket ortam ışığı sensörünü cihazlarından kaldırarak üretim maliyetini az da olsa düşürmüş olacak. Ancak bu özelliğin tamamen kaybolmaması adına şirketin bu özelliği ön kamera ile bir yapacağı yazılımsal destek ile sürdürmesi bekleniyor. Güney Koreli şirket Samsung bakalım yapacağı bu ön kamera sensör kaldırma işlemi sonrasında üretim maliyetleri açısından nasıl bir kar edecek göreceğiz. 2019 ile beraber sunulacak Samsung modellerde bu hamlenin gerçekleşmesi bekleniyor.


Samsung Galaxy S10'dan bomba sızıntılar!Samsung Galaxy S10'dan bomba sızıntılar!
Katlanabilir Samsung Modellerden En Net GörsellerKatlanabilir Samsung Modellerden En Net Görseller

PAYLAŞ