Samsung, Bixby'a Sesli Kontrol Desteği Vermeye Başlıyor - Haberler - indir.com

Samsung, Bixby'a Sesli Kontrol Desteği Vermeye Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-04 17:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un amiral gemisi serisi olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri, 21 Nisan tarihinde resmi olarak satışa çıkmıştı. Ancak ülkemiz adına konuşacak olursak, modelin en büyük eksikliği belki de dijital asistan olan Bixby'ın sesli kontrol eksikliği ve dil eksikliği diyebiliriz. Samsung'un yeni amiral gemisi serisi Galaxy S8 ile beraber ilk defa piyasaya sürülen dijital asistan Bixby, ilk çıktığında sesli kontrole sahip olarak çıkmadı ve dil anlamında ise İngilizce ve Korece dillerini destekliyordu.

ZDNet kaynaklı yeni gelen habere göre Samsung, kore üzerinde sesli desteği geciktirmeyeceğe benziyor. Belirtilene göre Güney Koreli şirket ana vatanında bulunan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus sahiplerine Bixby tarafında sesle kontrol özelliklerini vermeye başladı. Bilindiği üzere Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde kullanıcılar Bixby Vision, Bixby Home ve Bixby hatırlatıcı gibi özellikleri kullanabiliyorlardu. Fakat sesle kontolün henüz olmaması Siriye göre bir eksik sayılırken, sesle asistanın gelmesiyle beraber satış noktasında da bir artış bekleniyor.

İfade edilene göre Samsung şirket, ilk olarak Bixby'ın sesle kontol desteğini ilk olarak ABD üzerinde İlkbahar dönemlerinde vermeye başlayacak. Bununla beraber Güney Kore ve ABD için henüz bir tarih ifade edilemese de, beklenen günün fazla uzak olmadığı düşünülüyor. Güney Kore ve ABD için desteklerin ardından sırasıyla diğer Avrupa ülkelerine de Bixby'ın sesli kontrol desteğinin gelmesi bekleniyor. Şuan için beklentiler bu yönde olurken, Samsung tarafından herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını hatırlatalım.





PAYLAŞ