Samsung Bixby Tuşu Kişiselleştirilemeyecek - Haberler - indir.com

Samsung Bixby Tuşu Kişiselleştirilemeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-19 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2017 amiral gemilerinden biri olan Samsung'un yeni serisi Galaxy S8, geçtiğimiz hafta itibariyle tanıtıldı. Şirket yeni cihazı ile yeni bir sesli asistanı olan Bixby'da tanıtmıştı. Ayrıca cihaza Bixby'a direk erişim kısayol tuşuda eklendi ve bu tuş ile bixby sesli asistana direk erişilebilmekte. Ancak Samsung tarafından açıklanana göre bu tuş tekrar programlanarak başka bir işleve atanamayacak ve bu durum ile alakalı önlemler alınacak. Geçtiğimiz günlerde haberinide yaptığımız bu Bixby tuşuna bazı Android geliştiricileri gerekli yazılımlar ile beraber başka uygulamalara atamanın yapılabileceğini bahsetmişti. Bu noktada kamera, Google Asistant gibi uygulamalar atanabilmesi düşünüldü fakat Bixby'ın butonunun özelleştirilmesi engellenecek.

XDA Developers forumunda ortaya çıkan bir paylaşım ile Samsung tarafından güncellenen Bixby sesli asistan yazılımı ile artın bu tuşun tekrardan programlanma durumu ortadan kaldırılıyor. Daha öncesinde gerekli yazılımlar ile tuş tekrardan programlanabiliyor ve başka bir uygulamaya atanabiliyordu. Fakat yeni güncelleme bu aracı devre dışı bırakıyor ve kullanıcıların kişiselleştirme imkanı şuan için bulunmuyor. Sanal asistan Bixby'ın rakipleri Siri ve Google Asistant'a göre dez avantajı ise sesli desteğe sahip değil ve her iki rakiplerde ses desteği bulunmakta.

Ses desteği olmayan Samsung Bixby, günlük ajandalar hakkında çeşitli bilgiler sunabiliyor. Galaxy S8 ailesinde Bixby asistanına hızlı bir erişim sağlayacak olan bu tuşun sadece Bixby'a özgü kalması Samsung'un sanal asistan noktasında geliştirmelere devam edeceğini gösteriyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde Bixby asistanına ses desteği gibi ekstra işlevler kazandırılırmı göreceğiz.





PAYLAŞ