Samsung batıyor mu? - Haberler - indir.com

Samsung batıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 15:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi şirketler arasında olan Samsung’u analistlere göre zor günler bekliyor. Analistlerin yaptığı araştırmalara göre, Samsung yarı iletken işinde ciddi bir çöküş yaşıyor ve bu durumun, şirketin karında da yarıdan daha fazla bir düşüş yaratması bekleniyor. Analistlere göre Samsung’un bu duruma gelmesinde, Huawei’nin yasaklanmasıyla birlikte, bazı gönderilerin askıya alınması da oldukça etkili oldu. 

Refinitiv SmartEstimate 29 analistin araştırmasına dayanarak, Samsung’un bu sene sadece 5.14 milyar dolarlık bir kar edebileceğini açıkladı. Geçen seneye oranla yüzde 60 düşüş söz konusu olan bu rakam aynı zamanda, Samsung’un ilk çeyrek raporunda açıklamış olduğu faaliyet karının da altında bir rakam. Bu açıdan bakıldığında ise, Samsung’un ikinci çeyrek kazancıyla birlikte, üçüncü çeyrekte yılın en zayıf seviyesine inmesi bekleniyor. Bu da teknoloji devi olan firma için oldukça zorlu bir süreç anlamına geliyor. 

Samsung gelir kaybı yaşıyorSamsung gelir kaybı yaşıyor

Huawei Satışlarının Durması Samsung’u Zarar Ettirdi 

Samsung Kar Düşüşünü Galaxy S10 İle Kapatmaya Çalışıyor

Dünyanın en büyük DRAM ve NAND çip sağlayıcısı olan Samsung, karının yaklaşık olarak üçte ikisini de bu alandan sağlıyordu. Ancak Huawei’nin birçok ülkede yasaklanmasından ve Amerika’da olan zor yaptırımlardan dolayı, Huawei’ye yaptığı satışları kaybetmesinin ardından Samsung’un satışları ve pazar hakimiyeti oldukça büyük bir düşüş yaşamasıyla, pazarda bulunan çiplerinin mali değerleri de epey azaldı. Samsung’un üretmiş olduğu DRAM ve NAND çiplerin mali değeri ikinci çeyrekte yüzde 25 oranında bir düşüş yaşadı. Dolayısıyla bu durum şirkete de ekstra bir zarar verdi. Ancak Samsung ve Micron şirketin kendini yeniden toparlayacağına inanıyor. 

Samsung Akıllı Telefon Pazarında Güç Kazanabilir 

Huawei Krizi Çözülüyor mu?

Samsung için ikinci ve son çeyrekte düşüşe neden olan Huawei yasağı ilerleyen dönemlerde teknoloji devi şirket için yeniden bir çıkış sağlayabilir. Huawei’nin pazara iddialı girişiyle birlikte bildiğiniz üzere Samsung akıllı telefon pazarında geri plana atılmıştı. Huawei yasağının devam etmesi ise, Samsung’a akıllı telefon satışlarında olumlu olarak dönebilir ve şirket bu alanda yaptığı karla yeniden ayağa kalkabilir. 

HI Investment & Securities yasağın devam etmesi durumunda Samsun’un sende 37 milyon adetten daha fazla akıllı telefon satışı yapabilmesini ön görüyor. Özellikle Samsung’un yeni piyasaya sürdüğü A serisi telefonların gelişmiş özellikleri sayesinde akıllı telefon pazarında bu modellerin satışı oldukça iyi bir duruma sahip. Ancak bu durumun, daha fazla çip gerektirmesiyle üretim konusunda şirket ve çalışanlar üzerinde de baskıya neden olabileceğini de unutmayalım.

Samsung Kar Düşüşünü Galaxy S10 İle Kapatmaya Çalışıyor

Bunun yanı sıra Samsung’un yaşadığı çöküşün tek nedeni de ABD ve Çin arasında yaşanan ticari savaştan kaynaklanmadığının da altını çizmek gerek. Samsung’un yarı iletken üretimi de sıkıntıda. Şirket Japonya’da ki yarı iletken yongası için üretim kimyasallarından bazılarını sınırlandırmayı düşünüyor.  

Samsung’un durumunu belirtecek olan kazanç raporunu ise cuma günü yayınlaması bekleniyor. Şirketin faaliyet karının ne oranda bir düşüş yaşadığını cuma günü sizlere net olarak aktarmakla birlikte, Samsung’un yeni politikasında nasıl bir yol izleyeceğini ise ilerleyen dönemlerde paylaşacağız. 


Samsung gelirleri her geçen yıl düşüyor!Samsung gelirleri her geçen yıl düşüyor!
Huawei Krizi Çözülüyor mu?Huawei Krizi Çözülüyor mu?

PAYLAŞ