Samsung, Başarılı Bir Sensör Firmasını Satın Almayı Planlıyor - Haberler - indir.com

Samsung, Başarılı Bir Sensör Firmasını Satın Almayı Planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 16:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemde akıllı telefonlar, fotoğraf çekimi konusunda profesyonel kameralara meydan okuyor. Hatta akıllı telefonların bu şekilde gelişmeye devam etmesi ile birlikte dijital kamera satışlarında büyük bir düşüş bekleniyor. Bildiğiniz üzere akıllı cihazlarda fotoğraf çekmek için artık yapay zekalardan yararlanılıyor. Bu yapay zekaları da cihaz içerisindeki donanımlar ile güçlendirerek mükemmel fotoğraf deneyimi sunuyor. Samsung'da bu deneyimi daha da geliştirmek için yeni bir sensör firmasını satın alabilir. Peki bu sensör firması hangisi?

Samsung Galaxy S10 ile şarj paylaşımı yapılabilir

Samsung Galaxy S10 Modelinin Kamera Animasyonu GörüntülendiSamsung Galaxy S10 Modelinin Kamera Animasyonu Görüntülendi

Samsung, Başarılı Bir Sensör Firmasını Satın Almayı Planlıyor

Çekim esnasında nesnelerdeki kalite kaybını önleyerek çok daha kaliteli bir şekilde büyültme işlemi sağlayan optik yakınlaştırma, genelde çift veya daha fazla kameraya sahip sistemlerde karşımıza çıkıyor. Şimdilik sadece birkaç modelde yer alan bu özellikten firmaların beklentisi oldukça fazla. Oppo firması MWC 2019 fuarı içerisinde 10x optik yakınlaştırma teknolojisine sahip bir teknoloji tanıtmayı planlıyor. Periskop tarzında çalışan ve iki adet sensör gerektiren bu teknoloji İsrailli firma olan Corephotonics ile birlikte geliştirildi.

Diğer bir yandan Apple, izinsiz bir şekilde iPhone 7 Plus, 8 Plus ve X modellerinde optik yakınlaştırma kullandığı için dava konusu olmuştu. Bu konu gündemimizden bir süre eksilmedi. Şimdi ise Güeny Koreli teknoloji devi Samsung, Corephotonics firmasını satın almayı planladığını iddia ediyor. Samsung şirketinin zaten bu firmaya yatırımı vardı. Ayrıca optik yakınlaştırma konusunda da birlikte çalışıyorlardı. Bu bilgilerde iddiaları oldukça güçlendiriyor.

Diğer bir taraftan sensör firması, 25x kayıpsız optik yakınlaştırma konusunda yeni bir teknoloji geliştirdi. Gelecek dönemlerde bu teknolojiyi akıllı telefon piyasası içerisinde görmemiz mümkün. Samsung bu firmayı satın alırsa eğer, optik yakınlaştırma konusunda muhteşem cihazlar üretecektir. Ayrıca 25x optik yakınlaştırma teknolojisi de sadece kendine ait bir özellik olacak. Belki diğer firmalarla anlaşma yaparak bu teknolojiyi dağıtabilir fakat bunda şirketin rızası olması gerekir. 

Satın alma dışında sensör firmasının bu şekilde teknolojiler geliştirmesi, yakın gelecekte akıllı cihazların fotoğraf çekimi konusunda dijital kameralardan çok daha iyi olabilecekleri iddialarını güçlendirmeye devam ediyor. Bakalım akıllı telefonlar dijital kamera sektörünü ele geçirecek mi?


Samsung hakkında az bilinen 10 gerçekSamsung hakkında az bilinen 10 gerçek
Samsung Bir Sonraki Ay, Kadınlar İçin Telefon Modeli ÇıkaracakSamsung Bir Sonraki Ay, Kadınlar İçin Telefon Modeli Çıkaracak
Samsung En Küçük Kamera Sensörünü TanıttıSamsung En Küçük Kamera Sensörünü Tanıttı

PAYLAŞ