Samsung artırılmış gerçeklik gözlüğü ile ters köşe yaptı - Haberler - indir.com

Samsung artırılmış gerçeklik gözlüğü ile ters köşe yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-23 17:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji markası Samsung’un sadece yeni akıllı telefon modelleri değil ayrıca giyilebilir teknoloji ürünlerine yönelik bazı çalışmaları ortaya çıktı. Şirketin üzerinde çalışmış olduğu yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü ortaya çıkarken, VR sanal gerçeklik piyasasının önemli isimleri arasında Samsung’un bulunduğunu biliyoruz. Şirketin bu alanda belli başarıları bulunurken, şimdi ise AR gerçeklik tarafında yeni modelleri ile dikkat çekmeyi hedefliyor. Yeni modele dair alınan bazı patent içerikleri ortaya çıkarken bu noktada üç boyutlu taslak tasarımları sızdırılmış gibi duruyor. Samsung’un Samsung AR headset olarak adlandırması beklenen bu yeni gözlüğün şeffaf ekranı ve genel tasarımı ile oldukça şık görünüme sahip olması bekleniyor.

Samsung’dan Yeni AR Gözlüğü

Samsung ekran altı kamera üzerinde çalışıyorSamsung ekran altı kamera üzerinde çalışıyor

Akıllı telefon ile bağlantı kurabilecek olan bu yeni model üzerinden bildirim alınabilecek ve ayrıca cihazda yer alan iki adet ekran ve iki adet kamera bulunacak. Bu bağlantı kablo üzerinden gerçekleşecekken, bünyesinde yer alan ufak bir hoparlör de bulunacak. Henüz detaylı teknik özellikleri belli olmazken, 2020’de tanıtılması beklenen bu modelin Galaxy S11 modeli ile beraber Şubat ayında görücüye sunulması da düşünülüyor.

Tıpkı Samsung gibi Apple’nda 2020 ile beraber kendi AR gözlüğünü piyasaya sürmesi bekleniyor. Artırılmış gerçeklik gözlüğü iPhone ile direkt bir şekilde bağlantılı olarak çalışacak. Bu sayede iPhone bildirimleri gözlük sayesinde kişinin gözleri önüne gelecekken, diğer yandan harita yönlendirmesi gibi işlevsel teknolojilerinde Apple gözlüğünde yer alması bekleniyor.


Samsung, Bass Booster için marka başvurusu yaptıSamsung, Bass Booster için marka başvurusu yaptı
Samsung katlanabilir telefon satış hedefi belli olduSamsung katlanabilir telefon satış hedefi belli oldu

PAYLAŞ