Samsung arayüzünü değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Samsung arayüzünü değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 11:37:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android işletim sisteminin ilk dönemlerinden bu zamana kadar aktif olan ve platformun yükselişinde en büyük emeğe sahip firmalardan birisi olarak gözüken Samsung, kullanıcı arayüzü tasarımında da ilkler arasında.

Tasarım ve işlevler değişiyor!

Katlanabilir akıllı telefon prototipi gösterildikten hemen sonra uygun bir kullanıcı ara yüzü de artık şart olmuştu. Samsung One UI hem katlanabilir telefonlara hem de standart ekranlara yönelik akıcı bir ara yüz sunmasıyla gözler önüne geliyor.

Samsung'un Rekor Çeyrek Performansı AçıklandıSamsung'un Rekor Çeyrek Performansı Açıklandı

Google ve Android geliştirici ekosistemiyle birlikte tasarlanan Samsung One UI, firmanın bugüne kadar kullanıma sunmuş olduğu arayüzler'de eleştirilen noktaları ortadan kaldırarak daha hızlı bir tecrübe sunmayı hedefliyor.

Ara yüzde dikkat çeken ilgili içeriklerin ekranın alt yarısına alınması olmuş. Uygulama menülerinde pop-up ekranlara kadar pek çok yeni fonksiyon bu yarıda toplanıyor. Fonksiyonları izleme kısmı ise ekranın üst yarısında gerçekleşiyor. Örneğin mevcut ara yüzde Saat uygulamasının menüleri üst kısımda iken yeni ara yüzde ise alt kısımda yer alıyor. Samsung bu konseptin daha doğal bir tecrübe sunduğu ve tek el ile kullanıma daha uygun olduğunu beyan ediyor.

Telefona uyumlu arayüz

Bir diğer dikkat çeken özellik ise ara yüzde kullanılan temanın rengi akıllı telefonunuzun rengine uygun olarak geliyor. Örneğin pembe bir Galaxy Note 9 kullanıyorsanız tema rengi pembe, siyah kullanıyorsanız tema rengi siyah olarak karşınıza çıkacaktır.

Samsung'un son model telefonlarında gördüğümüz yuvarlatılmış ekran tasarımı ara yüze de yansıyor. Uygulama ikonları yuvarlatılmış köşelere sahip. Menülerde birbirine yakın seçenekler gruplanıyor.

Kilit ekranında ise elden geçirilmiş uygulama ikonları ve optimiza edilen fontlar gözüküyor. Katlanabilir telefon içinse özel bir kapak tasarımı yer alıyor. Bu tasarım üzerinde cihazın kapağını açmadan uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Kapağı açtığınızda ilgili uygulama ekrana geliyor. Telefon aynı anda 3 uygulamayı çalıştırabiliyor. Ekranın katlanmış veya açık olması da bir şeyi değiştirmiyor. Üçüncü taraf geliştiricilere de bu tasarım açılmış durumda.


Samsung 3.Çeyrekte Satışlarda Düşüşe GeçtiSamsung 3.Çeyrekte Satışlarda Düşüşe Geçti
Samsung'un Katlanabilir Telefonundan Yeni DetaylarSamsung'un Katlanabilir Telefonundan Yeni Detaylar
Samsung'un Yeni Galaxy Note 9 Versiyonu GözüktüSamsung'un Yeni Galaxy Note 9 Versiyonu Gözüktü

PAYLAŞ