Samsung ara yüzü işte böyle olacak! - Haberler - indir.com

Samsung ara yüzü işte böyle olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 13:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Infinity Felx Display üzerinde çalıştığını bizlere duyuran Samsung, şirketin esnek ekranlı akıllı telefonlar üzerinde çalıştığını onaylamış oldu. Bu sayede bizlerde somut bir şekilde bu çalışmada yer aldığını görmüş olduk. Fakat sürpriz vermeye devam eden firma, yeni bir müjdeyi daha Samsung severlere duyurdu. Güney Kore menşei olan şirket yenilediği Android ara yüzünü de etkinlikte gösterdi. 

Bu arayüz sayesinde telefonu baş parmağınızla kullanmanız daha kolay olacak

One UI ismi verilen yeni arayüze "Daha kolay ve tek elle kullanmak daha kolay" olarak tanımlanıyor. Ekranı iki kısıma ayıran One UI, etkileşimli denetimleri sayesinde ekranın alt kısmında sıralanıyor. Bu sayıda basılabilen arayüz ögeleri başparmağınıza daha yakın bir konumda duruyor. Üst bölümde yer alan görüntüleme alanı ya bir arama kutusu ya da büyük bir başlık gösteriyor. 

Samsung arayüzünü değiştiriyor!Samsung arayüzünü değiştiriyor!

Yeni arayüz ile telefona da bazı yenilikler geldi

Saat uygulamasını da yenileyen Samsung, bu yeni düzene örnek olarak bu özelliğini de sergiledi. Uygulama alarmları açıp kapama işine yarayan düğmeleri bundan böyle ekranın alt yarısında yer alırken, üst bölümde büyük okunması kolay metin gösteriliyor. Bu bölümde bir sonraki alarma ne kadar süre kaldığını sizlere gösteriyor. 

Focus Blocks seçeneği ile de her dokunuşla daha fazlasını görmeniz için büyük etkileşimli simgeler sunuluyor

One UI teknolojisi sayesinde seçenekleri tekrardan düzenleyen Samsung, telefonunuza sistem çapında gece moduna da çevirebiliyorsunuz. Focus Blocks seçeneği ile de her dokunuşla daha fazlasını görmeniz için büyük etkileşimli simgeler sunulmasına olanak sağlıyor. Bu anlamda size verebileceğim örnek ise galeride yer alan küçük resimleri daha büyük albümler olarak verebilirim. 

 

 

 

 



PAYLAŞ