Samsung, Apple'a vereceği tazminatı azaltmaya çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung, Apple'a vereceği tazminatı azaltmaya çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının en büyük iki rakibi denildiğinde, akla gelen iki isim Apple ve Samsung oluyor. Samsung ve Apple, sürekli yarış halinde ve bu durum bazı zamanlarda hukuksal süreçlere de dökülebiliyor. 2013 yılında Apple ve Samsung arasında böyle bir süreç başlamıştı. Apple, rakibi Samsung'un patent ihlali yaptığı gerekçesiyle, Samsung'a karşı dava açmıştı. Ekran patenti nedeniyle açılan davanın sonucu, kısa bir süre önce belli oldu. 6 yıl süren bu dava sonucunda kazanan taraf Apple oldu. Samsung'a da ciddi bir miktar tazminat cezası verildi. Samsung, verilen bu tazminat cezasını azaltmak için elinden geleni yapıyor.

Samsung'a 539 milyon dolar tazminat cezası verilmişti

Güney Koreli şirketin, hakkında açılan ekran patenti davası sonucunda haksız bulunmasıyla, Apple'a 539 milyon dolar tazminat cezası ödemesine karar verildi. Fakat Samsung, bu kararı henüz kabullenmiş değil. Samsung avukatları, kararla ilgili yeniden mahkemeye başvuru yaptı ve bu kararın yeniden görülmesi talebinde bulundu. Avukatların savunması, jüri tarafından belirlenen 539 milyon dolar tazminat miktarının çok fazla olduğu yönünde ve bu cezanın en fazla 28 milyon 85 bin dolar olması gerektiğini söylüyorlar.

Samsung tarafından yapılan bir diğer savunma, dava konusu ikon dizilimi patentinin, telefonun tamamında değil, yalnızca arayüzü ve ekranında olduğu yönünde. Samsung aynı zamanda Apple'dan 2012 yılında kendisine ekran patenti için ödediği 145 milyon doları vermesini talep ediyor. mahkeme kararı sonrasında bu patentin, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından geçersiz kabul edildiği söyleniyor. Dava sonucunda Samsung'un başarılı olup olmayacağı merak ediliyor.





PAYLAŞ