Samsung antimikrobiyal kılıf üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung antimikrobiyal kılıf üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yakın dönemde ilgi çekici patentlerle gündeme gelen Samsung bu kez  “antimikrobiyal kaplama” olarak ifade edilirken Samsung kılıflar üzerinde çalışmaya başladı.

Aralık ayından beri dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi etkilerini sıcak havalarla birlikte azaltmış olsa da risk hala devam ediyor. Yeni döneme uyum sağlamak için büyük bir çaba gösteren teknoloji devleri ise bu dönemde kullanıcılarına daha hijyenik ve daha güvenli ürünler sunabilmek konusunda peşpeşe adımlar atıyorlar.

Samsung Pay Card'ı resmi olarak tanıttıSamsung Pay Card'ı resmi olarak tanıttı

Samsung yeni kılıflarıyla virüsün bulaşma oranını azaltacak!

Salgın nedeniyle iş yapma süreci sürekli değişkenlik gösteren teknoloji devi şirketlerden biri olan Güney Korel merkezli  Samsung da kendisi için yeni bir patent aldı. Antimikrobiyal kaplama olarak gösterilen bu patent kullanıcıları yüzeydeki mikroplara karşı koruyor. Bildiğiniz gibi Corona virüs gibi hastalıklar sebep olan organizmalar yüzeylere tutunabiliyor ve temas durumunda kişiyi etkileyebiliyor. Bu noktada kullanıcılarına güvenli bir yaşam sağlamak için çabalayan Samsung ise çareyi Antimikrobiyal kılıflarda bulmuş gibi duruyor.

Samsung Türkiye, koronavirüse karşı aldığı önlemleri açıkladı

Antimikrobiyal kaplama, virüs parçacıklarının varlığı ile mücadele eden bir yapıya sahip olmakla birlikte genel olarak da bakterilerin de yüzeylerde tutunmasına engel olur.

Günlük hayatımızın büyük bir parçası haline gelen akıllı telefonlarda ne yazık ki salgının bulaşabileceği riskli yüzeylerden oluşuyor. Bu noktada Antimikrobiyal kaplamaya sahip olmak toplum sağlığı açısından da oldukça faydalı olacak gibi duruyor.  Antimakrobiyal yapılar sayesinde yüzeyler aracılığıyla zararlı patojenlerin bulaşma oranı büyük ölçüde azalmış olacak.

Yeni patent başvurusunu 30 Haziran’da yaptığı öğrenilen Samsung bu patent başvurunu pek çok ülkenin patent ofisine ilettiği ifade ediliyor. Samsung’un patent açıklamasında ise  “Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için koruyucu kap ve kılıf” ifadeleri yer alıyor.

Akıllı telefonların virüs bulaştırma etkisini en aza indirgemek için böyle bir adım atan şirketin yeni kılıfları ne zaman piyasaya süreceği konusunda henüz kesin bir bilgi yer almasa da, Samsung’un yeni kılıfları önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Galaxy Note 20 lansmanında tanıtmasına oldukça muhtemel gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra şirketin pandemi sürecinde geliştirmiş olduğu yeni cihazları da son çeyrekten önce piyasaya sürmesi bekleniyor. Samsung’un çalışmalarıyla ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Samsung Galaxy Note 20 tasarımı sızdırıldıSamsung Galaxy Note 20 tasarımı sızdırıldı
Samsung Galaxy S21'in işlemcisi belli olduSamsung Galaxy S21'in işlemcisi belli oldu

PAYLAŞ