Samsung Android 7.1 Güncellemesini Vermeye Başlıyor - Haberler - indir.com

Samsung Android 7.1 Güncellemesini Vermeye Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-15 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın Android sürümlerinin en yenisi bilindiği üzere ilk önce Google Pixel ve Nexus serisi akıllı telefonlara geliyor. Bunun nedeni olarakta, bu cihazlar saf Android arayüzlerini kullandıklarından ötürü herhangi bir özelleştirme yada makyaja gerek kalmadan güncelleme direkt olarak gönderilebiliyor. Ancak çeşitli Samsung, LG, Sony yada HTC gibi telefon üreticileri markalarının akıllı telefonlarına bu güncellemeleri vermek kolay olmuyor. Çünkü her firmanın kendi arayüzü bulunuyor ve buda en yeni Android sürümünün o arayüze göre entegre edilmesi ve gerekli güvenlik paketlerinin düzenlenmesi gerekiyor. İşte bu yüzden marka ne kadar çabuk bu işlevleri gerçekleştirirse, Google'da o kadar erken üretici markalara en yeni Android sürümü veriyorlar.

Şimdi ise söz konusu en yeni Android sürümü olan 7.1 güncellemesini Samsung, cihazlarına vermeye hazırlanıyor. Samsung güncelleme noktasında orta seviye telefon kullanıcılarını bir hayli bekletsede, amiral gemisi segmentinde bulunan cihazların güncellemeyi en erken vermek için yoğun çalışma sarfetiyorlar. Piyasada bulunan birçok akıllı telefon henüz Android 7.0 Nougat güncellemesini almış dahi değilken, Samsung'un üst ve orta seviye cihazlarına 7.1 güncellemesini vermesi oldukça sevindirici bir durum diyebiliriz.

Samsung'a ait S Healty ve Game Tuner uygulamalarının güncellenmesi Android 7.1 sürümününde yakında geleceği düşüncelerini akıllara getiriyor. Öyle ki Samsung'un bu uygulamaları güncellemeleri ile beraber uygulamalar, Android 7.1 sürümüne destek verir bir hal alıyorlar. Durum böyle olunca Samsung'un Android 7.1 sürümünü ilk önce Galaxy S8 için yakın zamanda yayınlaması bekleniyor. Galaxy S8 ailesinden sonra diğer amiral gemisi modellerine ve bazı orta segment cihazlarına da Android 7.1 güncellemesi verilmesi bekleniyor.

Samsung tarafından güncelleme ile alakalı bir resmi açıklama gelmesede, yeni güncellemenin gelmesinin uzun bir süre almayacağı düşünceler arasında. Yakın zamanda gelecek güncelleme ile Samsung tarafından yapılan yeniliklerde gözler önünde olacaktır.





PAYLAŞ