Samsung akıllı telefonları için ultraviyole ışıkla temizleme hizmeti başlattı - Haberler - indir.com

Samsung akıllı telefonları için ultraviyole ışıkla temizleme hizmeti başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Corona virüsü salgınıyla ilgili yeni bir hizmet başlatan Samsung ücretsiz olarak akıllı telefonları ultraviyole ışığıyla sterilize edecek.
 

Gün itibariyle 4.720 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona salgını geçtiğimiz günlerde Türkiye’de sıçradı Şuanda ülkemizde tespit edilmiş 2 Corona virüsü hastası bulunuyor. Bu virüsten korunmak için alınması gereken en önemli önlemlerden biri de hijyene dikkat ederek, elleri sık sık yıkamak dokunduğunuz her şeyi olabildiğince sterilize etmek.

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

Ancak bireyler ev yaşamlarında ne kadar titiz olursa olsun gün içerisinde dokunulan şeyler mikroplarla dolu. Bunların başında da akıllı telefonlar yer alıyor. Uzmanlar günümüzde hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonların tuvaletlerden bile daha kötü olduğunu savunuyor. Bunu göz önünde bulundurarak yeni bir hizmet paylaşan Samsung ise bu tehlikeyi en aza indirmeyi amaçlıyor.

Samsung akıllı telefonlar için dev bir hizmet başlattı!

Samsung’un başlattığı yeni hizmetle yetkili servisler ve deneyim merkezlerinde akıllı telefonlar ultraviyole ışınlarıyla ücretsiz olarak temizlenecek. Akıllı telefonlara hiçbir zararı olmayan bu ışınlar telefonların üzerindeki bakteri ve virüslerin ölmesini sağlıyor. Ancak bu temizleme işleminin akıllı telefonları ne kadarlığına güvenli hale getireceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

Samsung’un ücretsiz olarak başlattı bu işlem şuanda  İspanya, Danimarka, Malezya, Yeni Zelanda, Finlandiya, Japonya, Arjantin, Vietnam, Amerika Birleşik Devletleri, Şili, Hırvatistan, Pakistan, Peru, Polonya, Rusya, İsveç, Hırvatistan, Güney Kore ve Norveç gibi ülkelerde aktif olarak hizmet vermeye başladı. Ve yakın zamanda da Avustralya, Avusturya, Kanada, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hong Kong, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İsrail, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Letonya, Meksika, Hollanda, Panama, Filipinler, Romanya, Singapur, Tayvan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık ülkelerinde hizmete başlanacak.

Samsung’un açıkladığı listede henüz Türkiye yok. Türkiye’de virüse yaklanan kişi sayısının oldukça az olduğu düşünüldüğünde bu durum oldukça normal olsa da, ilerleyen günlerde enfekte sayısının artması durumunda Güney Kore merkezli şirketin aynı uygulamayı Türkiye’de de başlatmayı düşündüğü öğrenildi.

Bu kadar kritik bir dönemde Samsung’un böyle bir hizmet sunmasının virüsün yaygın olduğu ülkelerde çok önemli bir hizmet olduğunu belirtmek gerek. Umuyoruz ki Samsung’un bu hamlesi bir örnek olur ve alınan bu önlemlerle verilen hizmetler bu şekilde artmaya devam eder.


Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?
Samsung yeni katı hal lityum metal bataryasını tanıttıSamsung yeni katı hal lityum metal bataryasını tanıttı

PAYLAŞ